به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا، علی بیگدلی کارشناس مسایل بین المللی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی این خبرگزاری درباره دو طرح جهانی مطرح شده از سوی ایران در رابطه با گفت و گوی تمدن ها و جهان عاری از خشونت گفت: طرح گفت و گوی تمدن ها در زمان رییس جمهوری پیشین دولت اصلاحات تقریبا مصادف شد با حادثه یازدهم سپتامبر و پس از آن هم ما شاهد حمله آمیرکا به افغانستان و عراق بودیم و می توان گفت علی رقم قابلیت های گفت و گوی تمدن ها در شرایط دشواری که برای جهان و منطقه پیش آمد این طرح مورد توجه قرار نگرفت .در شرایط فعلی هم باید بگویم ایران به خاطر تنش ها و درگیری هایی که در دوره قبل با نظام بین الملل پیدا کرد هنوز نتوانسته جایگاه خود را پیدا کند تا به پیگیری طرح مطرح از طرف آقای روحانی بپردازد.
وی افزود: در حال حاضر پس توافق حاصل شده ایران توانسته مقداری از فضای منجمد سیاسی گذشته خارج شود و امیدوارم در دوران جدید بتواند با رعایت هرچه بیشتر قوانین بین الملی به عنوان یک بازیگر مطرح و موثر در عرصه بین الملی ایفای نقش کند .
بیگدلی همچنین با اشاره به اتهاماتی چون حمایت از تروریسم و آشوبگری که به ایران وارد می شود، گفت: متاسفانه ما شاهد این هستیم که غرب با استفاده از ابزاز های تبلیغاتی ایران را متهم به چنین کارهایی می کند اما نه تنها ایران تا به امروز جنگ افروزی نکرده بلکه در جهان پرچم دار حمایت از صلح و امنیت است و حتی از گذشته تا به امروز در عرصه بین الملی طرح هایی چون گفت و گوی تمدن ها و جهان عاری از خشونت را مطرح کرده است که اگر به درستی پیگیری می شد ما شاهد این همه درگیری و خشونت در جهان و منطقه نبودیم.
این کارشناش امور بین الملی اظهار کرد: احتمالا آقای روحانی در سفر به نیویورک با توجه به چرخش سیاست خارجی پیش آمده در کشور درباره چگونگی نگرش ایران به صلح و جهان عاری از خشونت صحبت خواهد کرد.
وی درباره نقش کشور های منطقه در تنش های موجود گفت: هرچه کشور های عربی با هم اختلاف بیشتری داشته باشند شرایط به نفع اسراییل خواهد شد و باعث قدرتمند شدن هرجه بیشتر این رژیم غاصب می شود به طور مثال همین پدید نو ظهور داعش. داعش و گرفتاری های ناشی از آن باعث می شود اسراییل در ذهن مسلمانان کم رنگ تر جلوه کند و حتی مسئله فلسطین که یکی از مسایل مهم جهان اسلام است به دست فراموشی سپرده شود . هرقدر این پدیده ها در دنیای اسلام گسترش بیشتری پیدا کند قطعا به نفع اسراییل خواهد بود و به همین دلیل هم اسراییل از داعش حمایت می کند و با آن ها ارتباطات نزدیکی برقرار می کند و حتی ما می بینیم برخی از نیروهای داعش در خود اسراییل آموزش می بینند. این وضع اگر ادامه پیدا کنددرست از که گهگاهی لطمه ای به منافع کشورهای غربی از جمله آمریکا و کشورهای اروپایی وارد می کند ولی کاملا به نفع اسراییل تمام خواهد شد .
این کارشناس بین الملی در باره آینده پیش روی خاورمیانه گفت: آینده ای به آن شکل روشن و منظمی را برای خاورمیانه در نظر نداریم. خاورمیانه در آستانه تحولات بزرگی است بخصوص از زمانی که ترکیه به هر شکل و صورتی در مبارزه با پ ک ک و با داعش وارد شده تا بتواند جلوی ایرانم را به عنوان یکه تاز منطقه به هر شکلی بگیرد. این کشور هم عضو ناتو است هم ارتش قوی و قدرتمندی دارد و هم به دنبال احیای عثمانی گرایی خود در منطقه است .موضوع دیگری که پیش بینی آینه را پبچیده می کند تصمیم های جدید است که درباره بشار اسد گرفته شده و قرار است فعلا وی را بر سر کار نگه دارند و با داعش مبارزه کنند بعدا در زمانی مناسب به سراغ حکومت اسد بروند.ابن تصمیم خود منشا تحولات بزرگی خواهد بود. اما واضح این است که آینده پر طلاطمی پیش روی همهی کشور های خاورمیانه است.
وی در پایان برای بهتر اجرا شدن دو طرح گفت و گئی تمدن ها در جهان گفت : قدرت های یهودی با استفاده از ابزاز های قدرتمند تبلیغاتی خود نمی گذارد فریاد صلح طلبی ایران به گوش جان برسد. بنابراین ما باید هم سیاست های خود را در منطقه تغییر دهیم و هم استراتژی های بین المللی خود رامورد بازبینی قرار دهیم و به قواعد احترام بیشتری بگذاریم تا بتوانیم به عنوان یک بازیگر مطرح موثر باشیم.