سایر زبان ها

صفحه نخست

فیلم

عکس

ورزشی

اجتماعی

باشگاه جوانی

سیاسی و بین الملل

فرهنگ و هنر

اقتصادی

هوش مصنوعی، علم و فناوری

استان ها

رسانه ها

بازار

صفحات داخلی

گوگل شماره تلفن کاربران اندروید را به‌طور خودکار به تمام حساب‌های کاربری متصل می‌کند

۱۴۰۵/۰۸/۰۴ - ۰۸:۰۰:۰۴
کد خبر: ۲۴۰۶۶۱۴
گوگل بدون اطلاع‌رسانی گسترده شماره تلفن سیم‌کارت کاربران اندروید را به‌طور خودکار به تمام حساب‌های گوگل روی گوشی متصل می‌کند. این قابلیت که از سپتامبر ۲۰۲۵ به‌صورت پیش‌فرض فعال شده پرسش‌هایی درباره حریم خصوصی کاربران و نحوه استفاده از شماره تلفن آن‌ها ایجاد کرده است.

گروه علمی و فناوری برنا/ گوشی‌های اندرویدی بیش از یک سال است که شماره تلفن سیم‌کارت فعال روی دستگاه را به‌صورت خودکار به تمام حساب‌های گوگل واردشده در همان گوشی متصل می‌کنند، موضوعی که بسیاری از کاربران تنها پس از دریافت ایمیل‌های ناخواسته از گوگل درباره تایید شماره تلفن خود از آن مطلع شده‌اند.

بر اساس مستندات پشتیبانی گوگل این شرکت هنگام راه‌اندازی گوشی، شماره تلفن را به‌طور خودکار تایید می‌کند و آن را به تمام حساب‌های گوگل موجود روی دستگاه اضافه می‌کند. این حساب‌ها می‌توانند شامل حساب اصلی کاربر، حساب‌های ثانویه و حتی حساب‌های کاری باشند.

گوگل اعلام کرده است که تایید شماره تلفن امکان استفاده از قابلیت‌هایی مانند بازیابی حساب کاربری و پیام‌رسانی RCS را فراهم می‌کند اما توضیح نداده است که چرا لازم است شماره تلفن به تمام حساب‌های گوگل واردشده روی یک دستگاه متصل شود.

وب‌سایت Android Authority گزارش داده است که مستندات گوگل درباره این قابلیت در فاصله زمانی بین اوت و اکتبر ۲۰۲۵ اصلاح شده و در نسخه به‌روزشده آن فعال‌بودن پیش‌فرض تایید شماره تلفن ذکر شده است. همچنین، در فهرست تغییرات خدمات گوگل پلی (Google Play services) به تاریخ ۸ سپتامبر ۲۰۲۵ به اجرای خودکار فرایند تأیید شماره تلفن هنگام راه‌اندازی دستگاه اشاره شده است.

شماره تلفن به حساب‌های جدید و سیم‌کارت‌های جایگزین نیز متصل می‌شود

بر اساس صفحه پشتیبانی گوگل دامنه این قابلیت به حساب‌ها و شماره تلفن‌های موجود محدود نیست و حساب‌ها و شماره‌های جدید را نیز در بر می‌گیرد.

به این ترتیب اگر کاربر پس از راه‌اندازی گوشی، حساب گوگل جدیدی به دستگاه اضافه کند، شماره تلفن موجود روی گوشی به آن حساب نیز متصل خواهد شد. همچنین در صورت تعویض سیم‌کارت، شماره جدید به تمام حساب‌های گوگل واردشده روی همان دستگاه اضافه می‌شود.

گوگل و اپراتور تلفن همراه نیز این شماره‌ها را به‌صورت دوره‌ای مجددا تایید می‌کنند، فرایندی که ممکن است هزینه‌هایی برای کاربر به همراه داشته باشد. در عین حال مدیریت این تنظیمات فقط از طریق خود گوشی امکان‌پذیر است.

چه قابلیت‌هایی به شماره تلفن تأییدشده وابسته هستند؟

فعال‌بودن تایید خودکار شماره تلفن علاوه بر اتصال شماره به حساب‌های گوگل، برخی قابلیت‌های دیگر این شرکت را نیز فعال می‌کند.

یکی از این قابلیت‌ها Better sharing در گوگل است که برای یکی از حساب‌های واردشده روی دستگاه فعال می‌شود. به گفته گوگل این قابلیت از تماس‌های ویدئویی، پیام‌ها و دریافت اعلان‌های مربوط به محتوایی که به شماره تلفن کاربر ارسال می‌شود از جمله تصاویر پشتیبانی می‌کند.

از دیگر قابلیت‌های وابسته به شماره تلفن تاییدشده می‌توان به ورود به حساب گوگل با استفاده از شماره تلفن، یافتن دستگاه گم‌شده، خدمات مکان‌یابی اضطراری و قابلیت Quick Share برای اشتراک‌گذاری سریع محتوا اشاره کرد.

بنابراین غیرفعال‌کردن تأیید خودکار شماره تلفن ممکن است بر دسترسی کاربر به برخی از این امکانات تاثیر بگذارد. این موضوع باعث می‌شود تصمیم‌گیری درباره خاموش‌کردن این قابلیت صرفا به ملاحظات حریم خصوصی محدود نباشد.

ارتباط شماره تلفن با بازیابی حساب و نمایش تبلیغات

گوگل در اکتبر ۲۰۲۵ یک ماه پس از معرفی تایید خودکار شماره تلفن قابلیت ورود با شماره تلفن همراه (Sign in with Mobile Number) را برای دستگاه‌های اندرویدی معرفی کرد.

این قابلیت با هدف تسهیل بازیابی حساب طراحی شده است و می‌تواند حساب‌های گوگل مرتبط با یک شماره تلفن را به‌طور خودکار شناسایی کند تا مالک دستگاه بتواند با استفاده از رمز قفل صفحه دستگاه قبلی خود، دوباره به حسابش دسترسی پیدا کند.

همچنین صفحات راهنمای حساب گوگل به تنظیماتی با عنوان Better ads & Google services اشاره می‌کنند که امکان استفاده از شماره تلفن در سرویس‌های مختلف گوگل را برای نمایش تبلیغات مرتبط‌تر فراهم می‌کند.

در همین حال در صفحه پشتیبانی گوگل آمده است که هر شماره تلفن تاییدشده روی یک دستگاه اندرویدی می‌تواند به هر حساب گوگل واردشده روی آن دستگاه اضافه شود. با این حال گوگل مشخص نکرده است که کدام تنظیمات مربوط به تبلیغات بر شماره‌هایی که به‌صورت خودکار به حساب‌ها متصل می‌شوند اعمال خواهد شد.

گوگل اعلام کرده است که اطلاعات شخصی کاربران از جمله شماره تلفن، را به هیچ فرد یا شرکتی نمی‌فروشد. با این وجود ابهام درباره نحوه ارتباط شماره‌های متصل‌شده به حساب‌ها با تنظیمات تبلیغاتی، یکی از موضوعات مطرح در بررسی این قابلیت است.

چگونه تأیید خودکار شماره تلفن را در اندروید غیرفعال کنیم؟

کاربرانی که نمی‌خواهند شماره تلفن سیم‌کارتشان به‌صورت خودکار به تمام حساب‌های گوگل روی گوشی متصل شود، می‌توانند این قابلیت را از تنظیمات دستگاه غیرفعال کنند.

برای این کار باید مراحل زیر را دنبال کنند:

۱. وارد بخش Settings (تنظیمات) گوشی شوند.

۲. گزینه Google را انتخاب کنند. در برخی گوشی‌ها این بخش با عنوان Google services and preferences نمایش داده می‌شود.

۳. وارد بخش All services (همه سرویس‌ها) شوند.

۴. در قسمت Privacy & security (حریم خصوصی و امنیت)، گزینه Phone number verification (تأیید شماره تلفن) را انتخاب کنند.

۵. گزینه Verify phone numbers automatically (تأیید خودکار شماره تلفن‌ها) را غیرفعال کنند.

با این حال غیرفعال‌کردن این گزینه باعث حذف شماره تلفن‌هایی نمی‌شود که پیش‌تر به حساب‌های گوگل متصل شده‌اند. کاربران برای حذف شماره‌های ثبت‌شده باید این کار را به‌صورت دستی و برای هر حساب انجام دهند.

برای حذف شماره تلفن از یک حساب، لازم است کاربر وارد تنظیمات حساب گوگل شود به بخش Personal info (اطلاعات شخصی) برود و سپس از قسمت Phone (تلفن)، شماره موردنظر را حذف کند. این فرایند باید برای هر حسابی که شماره تلفن به آن متصل شده است، جداگانه انجام شود.

غیرفعال‌کردن تایید شماره تلفن چه پیامد‌هایی دارد؟

بر اساس توضیحات کسپرسکی غیرفعال‌کردن تایید شماره تلفن می‌تواند بر عملکرد پیام‌رسانی RCS در برنامه Google Messages تأثیر بگذارد و مکالمات را به پیامک معمولی (SMS) بازگرداند.

مستندات راهنمای Google Messages نیز نشان می‌دهد که این سرویس پیش از برقراری ارتباط RCS به تایید شماره تلفن نیاز دارد.

اهمیت این موضوع از آن جهت بیشتر شده است که قابلیت رمزگذاری سرتاسری (End-to-End Encryption) برای پیام‌های RCS میان گوشی‌های اندرویدی و آیفون‌ها از ماه مه ۲۰۲۶ به‌تدریج در حال عرضه بوده است. در نتیجه بازگشت مکالمات به پیامک معمولی می‌تواند بر امکانات امنیتی و حریم خصوصی ارتباطات کاربران تأثیر بگذارد.

کسپرسکی همچنین هشدار داده است که شماره تلفنی که تأیید آن غیرفعال شده باشد برای بازیابی سریع حساب گوگل قابل استفاده نخواهد بود.

کاهش فضای ذخیره‌سازی رایگان گوگل برای حساب‌های فاقد شماره تلفن

موضوع اتصال شماره تلفن به حساب‌های گوگل در حالی مطرح می‌شود که گوگل در ماه مه اعلام کرده بود در حال آزمایش سیاستی در برخی مناطق است که بر اساس آن حساب‌های جدید گوگل تنها در صورت اتصال شماره تلفن از ۱۵ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی رایگان معمول بهره‌مند می‌شوند.

بر اساس این سیاست آزمایشی حساب‌های جدیدی که شماره تلفن به آنها متصل نشده باشد ممکن است تنها ۵ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی رایگان دریافت کنند؛ ظرفیتی که یک‌سوم فضای رایگان معمول گوگل است.

این موضوع نشان می‌دهد شماره تلفن، علاوه بر کاربرد‌های امنیتی و بازیابی حساب ممکن است در برخی مناطق به یکی از عوامل موثر بر دسترسی کاربران به امکانات و خدمات گوگل نیز تبدیل شود.

منبع: انگجت

انتهای پیام/

نظر شما