کارشناس آموزش و پرورش مطرح کرد:

تعداد زیاد دانش آموزان عامل افزایش خشونت در مدارس/ ۸۰ درصد کادر بعضی مدارس بازنشسته هستند

|
۱۳۹۷/۰۹/۲۱
|
۰۶:۲۷:۲۲
| کد خبر: ۷۸۶۶۱۷
تعداد زیاد دانش آموزان عامل افزایش خشونت در مدارس/ ۸۰ درصد کادر بعضی مدارس بازنشسته هستند
کارشناس آموزش و پرورش در مورد راهکارهای رفع یا کنترل خشونت گفت: آموزش و پرورش باید تعداد دانش آموزان را در کلاس های درس کاهش دهد و درتشکیل جلسات ماهانه با اولیای دانش آموزان باید دقت بیشتری به کیفی بودن جلسات داشته باشد.

به گزارش گروه اجتماعی برنا  ،اخیرا شاهد افزایش اخبار مربوط به خشونت در مدارس توسط کادر آموزشی، اولیا و حتی دانش آموزان در کشور بوده ایم.  این میزان خشونت در سیستم آموزشی کشور قابل قبول نیست و  باید ریشه یابی اساسی در این زمینه صورت بگیرد. برخی کارشناسان یکی از دلایل اصلی این معضل را  تعداد زیاد دانش آموزان و تعداد کم کادر اجرایی و آموزشی در مدارس می دانند.

مهدی بهلولی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، خشونت در مدارس را هم از سوی اولیا و هم مربیان دانست و گفت : خشونت در مدارس چند جانبه است؛ دانش آموز با معلم و بالعکس  و اولیا با کادر مدرسه. متاسفانه در طول سال اخبار بسیاری از چنین نزاع هایی  به گوش مردم می رسد. ظاهرا آموزش وپرورش هیچ  برنامه طولانی مدتی برای کاهش خشم در مدارس ندارد. در نهایت اگر مقصر معلم باشد، توبیخ  یا برکنار می شود  و اگر خانواده دانش آموز مسبب درگیری باشد، کادر مدرسه می تواند شکایت کند. 

وی یکی ازمهم ترین دلایل خشونت درمدارس را زیاد بودن تعداد دانش آموزان در کلاس درسی عنوان کرد: اگر به فیلم پخش شده از معلم همدانی که دانش آموزش را کتک می زد دقت کنید، متوجه تعداد بالای دانش آموزان در کلاس درس می شوید که قطعا معلم به تنهایی نمی تواند این تعداد دانش آموز را کنترل کند و ناخودآگاه عصبانی می شود.

بهلولی افزود: با گفتن «خشونت بد است» که مسئله حل نمی شود شاید حتی اگر خود شما هم درآن موقعیت قرار بگیرید چه بسا همین عکس العمل را داشته باشید. دانش آموز  انگیزه مناسب را برای تحصیل ندارد و  تعداد هم درکلاس های درس بالاست و منجر به شیطنت دانش آموز می شود و معلم هم ناخودآگاه صبرش را از دست می دهد.

این کارشناس آموزش  و پرورش در مورد راهکارهای رفع یا کنترل خشونت گفت: آموزش و پرورش باید تعداد دانش آموزان را در کلاس های درس کاهش  دهد  و درتشکیل جلسات ماهانه با اولیای دانش
آموزان دقت بیشتری  به کیفی  بودن جلسات داشته باشد، نه  اینکه صرفا با هدف گرفتن پول هایی درقالب کمک به مدارس، جلسات اولیا ومربیان راتشکیل دهد. یکی دیگر از اقدامات مهم، افزایش تعداد کادر اجرایی درمدارس است  که متاسفانه حتی کمتر ازقبل هم شده است؛ بنابراین آموزش و پرورش هیچ برنامه خاصی برای کاهش خشم در مدارس  ندارد و بعد از اتفاق افتادن این نزاع ها بین کادر آموزشی ودانش آموزان ، به برخورد اداری  یا گاهی قانونی  اکتفا می کند.

بهلولی با اشاره به لزوم استفاده از نیرو های جوان در سیستم آموزشی کشور  افزود : طبق اعلام آموزش  و پرورش  این سازمان تا سال 1400، چهارصدهزار کمبود نیرو خواهد داشت. درحال حاضر  مدرسه ای را می شناسم که حدود80 درصد  کادر آن بازنشسته هستند  وحتی معلمی را سراغ دارم که  پنجاه سال سابقه کاردارد وافتخارش این است که برای بار دوم بازنشسته می شود. متاسفانه  بسیاری ازمعلم های حال حاضر مدارس، همان بازنشستگان هستند. آموزش و پرورش باید نیروی جوان تربیت یافته در دانشگاه را وارد سیستم خود کند، مثلا دانشگاه فرهنگیان سالانه  ظرفیت  حدود 40هزار نیرو رادارد اما فقط  4 یا 5 هزاردانشجو می پذیرد؛ با این اوصاف برای حل مشکلات اخلاقی و کاهش خشونت ها در مدارس سراسر کشور باید گام های اساسی از سوی آموزش و پرورش و سایر نهادهای ذیربط برداشته شود.

نظر شما