عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس هفتم:

کمیسیون امنیت نقش برجسته در مقاطعی از تاریخ کشور دارد/ نگاه ما ملی محور بود تا سیاسی

|
۱۳۹۹/۰۲/۲۷
|
۰۵:۳۰:۳۷
| کد خبر: ۱۰۰۰۸۶۲
کمیسیون امنیت نقش برجسته در مقاطعی از تاریخ کشور دارد/ نگاه ما ملی محور بود تا سیاسی
عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در دوره هفتم مجلس گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، کمیسیون مهمی است و می‌تواند در بحران‌ها و حتی در مقاطعی از تاریخ کشور نقش برجسته‌ای را ایفا کند.

«الهام امین‌زاده»، عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی، درباره عملکرد این کمیسیون در مجلس دهم و  نحوه تعامل آن با وزارت امور خارجه، به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت:  به هر حال کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، کمیسیون مهمی است و می‌تواند در بحران‌ها و حتی در مقاطعی از تاریخ کشور نقش برجسته‌ای را ایفا کند. به این دلیل که ممکن است زمانی مسئول دستگاه دیپلماسی کشور که وزارت امور خارجه است به دلایلی نتواند یا نخواهد به مسئله‌ای ورود پیدا کند. در این شرایط است که کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می‌تواند به نمایندگی از کشور، دیپلماسی خارجی کشور را بر عهده بگیرد و با پارلمان‌های مختلف جهان، در تماس باشد.

او افزود: در واقع کمیسیون، این ارتباط را می‌تواند به نحوی در قالب مواضع جمهوری اسلامی ایران توجیه کند و همچنین از بحران‌هایی که ممکن است در آینده رخ دهد، پیشگیری کند. طبق تجربه‌ای که در کمیسیون در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی داشتیم در شرایط مختلفی که بحث استفاده از انرژی هسته‌ای برای مصارف ملی مطرح بود، در ارتباط‌هایی که با نمایندگان سایر کشورها داشتیم، ‌توانستیم بسیار موفق عمل کنیم؛ چراکه نمایندگان سایر کشورها نیز نظرات جمهوری اسلامی ایران را به دولت‌هایشان منتقل می‌کردند. از این رو شرایط بسیار خوب و مناسبی ایجاد می‌شد.

امین‌زاده ادامه داد: بنده در جریان فعالیت‌های کمیسیون امنیت مجلس و اعضای آن نیستم و فقط تا حدودی به اخبار آنها در رسانه‌ها و موضع‌گیری رئیس کمیسیون امنیت یا اعضای کمیسیون، بسنده می‌کنم. بنابراین چون کاملا در جریان اقدامات آنها نیستم نمی‌توانم در حال حاضر این کمیسیون را مورد ارزیابی، قرار دهم.

معاون پیشین حقوقی رئیس جمهور در این باره که رفتار برخی نمایند‌گان در مجلس نسبت به وزارت امور خارجه و شخص ظریف، بسیار عجیب بود، گفت: ما در مجلس هفتم، بیشتر از اینکه بخواهیم نگاهی سیاسی داشته باشیم، نگاه‌مان ملی محور بود. تلاش می‌کردیم در راستای منافع ملی قدم برداریم. به عبارت دیگر هر قدمی که بر می‌داشتیم و یا اگر اعتراض یا سوالی داشتیم و یا حتی جمع‌ کردن امضا برای استیضاح اگر بود،  بیشتر در این راستا صورت می‌گرفت که مشکلی حل شود. درباره این کمیسیون نیز چون در جریان علت سوال‌ها و احضار شدن وزیر امور خارجه در دوره دهم به طور کامل نیستم، نمی‌توانم قضاوت کنم.

نظر شما
جوان سال
جوان سال
پیشنهاد سردبیر
جوان سال
جوان سال
جوان سال
پرونده ویژه
جوان سال
بانک سپه
رایتل
اکت
بلیط هواپیما
بازرگانی برنا
دندونت
آژانس عکس برنا
تشریفات شایسته
بانک سپه
رایتل
اکت
بلیط هواپیما
بازرگانی برنا
دندونت
آژانس عکس برنا
تشریفات شایسته
بانک سپه
رایتل
اکت
بلیط هواپیما
بازرگانی برنا
دندونت
آژانس عکس برنا
تشریفات شایسته