به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ آمار زنان مطلقه در جامعه کنونی ما بسیار بالا و هر روزه به تعداد آن افزوده می شود درحالی که زیر ساخت های لازم برای بهبود شرایط این افراد و همچنین بستر امن برای ازدواج مجدد چه از نظر فرهنگی و چه از نگاه قانونی و مدنی در نظر گرفته نشده است. بسیاری از زنان پس از طلاق از سمت جامعه و حتی خانواده خود طرد می شوند و این سرآغاز ایجاد مشکلات است.
امیرهوشنگ مهریار، روانشناس خانواده، با اشاره به نقش مشاوره قبل و بعد از طلاق گفت: زمانی که یک زوج برای طلاق به مراجع قانونی مراجعه میکند، قوه قضائیه آنها را نزد مشاور می فرستد به همین دلیل عمده مشاوره ها به اجبار، هنگام طلاق گرفتن انجام می شود درحالی که لزوم جلسات مشاوره پس از طلاق بیشتر حس می شود.
او افزود: هدف اصلی مشاوران جلوگیری از طلاق است و تاجایی که امکان داشته باشد زوجین را به صلح و سازش با یکدیگر تشویق می کنند.
این روانشناس تصریح کرد: در برخی از موارد جز طلاق گرفتن راهی وجود ندارد بنابراین باید اقداماتی انجام داد تا پیامدهای منفی طلاق در جامعه به حداقل برسد.
مهریار با اشاره به آسیبهای طلاق برای زنان گفت: زنان پس از طلاق در ایران نسبت به مردان با مشکلات بیشتری روبهرو میشوند چون معمولا دید منفی بر مردان حاکم نمیشود و اصولا بعد از یک مدتی به راحتی دوباره ازدواج میکنند.
او افزود: در مقابل خانمها پس از طلاق نه تنها مورد حمایت خانواده خود قرار نمیگیرند بلکه از سوی جامعه هم طرد میشوند و مردان به عنوان قربانی در دسترس به آنها نگاه میکنند و به شکلهای مختلف از آنها سوءاستفاده میکنند.
این روانشناس عنوان کرد: از آنجایی که در ایران مشارکت زنان در نیروی کار نسبت به جهان، بسیار پایین است و تنها 16 درصد از خانم ها شاغل هستند و منبع درآمد دارند، بعد از طلاق به دلیل وابستگی مالی دچار مشکلات بسیاری می شوند و این موضوع هزینه طلاق را افزایش می دهد.
مهریار بیان کرد: عمده ترین عامل مشکلات زنان پس از طلاق به وابستگی های مالی برمی گردد اگر آنها منبع درآمد داشته و از لحاظ اقتصادی به کسی نیاز نداشته باشند بسیاری از مشکلاتشان برطرف می شود چرا که بسیاری از زنان به دلیل فقر و مشکلات مالی یا به راه های خلاف کشیده شده یا اینکه مجبور به ازدواج مجدد به هر طریقی می شوند.
او گفت: آسیبهای ناشی از طلاق بیش از اینکه به طلاق برگردد به نحوه برخورد جامعه بستگی دارد از آنجایی که قانون و شرع آزادی بیشتری به مردان داده آسیب کمتری متوجه آنها می شود درصورتی که زنان پس از طلاق به مشکلات روحی، روانی، خانوادگی و.... دچار می شوند.
مهریار طی پیشنهادی عنوان کرد: بدون تعارف میگویم هزینه طلاق در ایران برای خانمها بسیار بالاتر از مردان است به همین دلیل به خانمها پیشنهاد میدهم تاجایی که امکان دارد سازش کنند تا در آینده با مشکلات عدیده و ناگوار روبه رو نشوند.
او افزود: در دو صورت هزینه طلاق کاهش پیدا میکند یکی اینکه خانواده فرزند خود را مورد حمایت عاطفی، اجتماعی، اقتصادی و... قرار دهد و دوم اینکه فرد مطلقه از لحاظ مالی روی پای خود بایستد.
این روانشناس خانواده اظهار کرد: عمده طلاق ها در ایران 3 یا 4 سال اول زندگی رخ می دهد و متاسفانه این آمار در کشور ما روز به روز روبه افزایش پیدا میکند که باید به آن به صورت جدی رسیدگی کرد.
//انتهای پیام: 3