عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی:

مستنداتی در مورد خرید و فروش رأی در انتخابات وجود دارد/ تهران ۴ برابر استاندارد جهانی خانه خالی دارد/ واگذاری کیش کذب محض است/ بوشهر در یک قدمی بحران کرونا قرار دارد

|
۱۳۹۹/۰۴/۲۵
|
۰۸:۱۱:۲۰
| کد خبر: ۱۰۲۹۳۷۲
مستنداتی در مورد خرید و فروش رأی در انتخابات وجود دارد/ تهران ۴ برابر استاندارد جهانی خانه خالی دارد/ واگذاری کیش کذب محض است/ بوشهر در یک قدمی بحران کرونا قرار دارد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری برنا ضمن آنکه تعلیق اجرای پروتکل الحاقی را به عنوان راهی برای مقابله با نفوذ غرب ارزیابی می‌کند، با بیان اینکه " با توجه به قرارگرفتن در شرایط تحریم این قرارداد می تواند به ما کمک کند." از امضای قرارداد ایران و چین استقبال می‌کند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا؛ متن مصاحبه تفصیلی «ابراهیم رضایی»، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و نماینده مردم دشتستان در مجلس یازدهم، با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا به شرح زیر است:

بالغ بر دو میلیون مسکن خالی در کشور وجود دارد/ 25 درصد از آمار مربوط به خانه‌های خالی داخل شهر تهران است

- باتوجه به اینکه طرح اصلاح مالیات برخانه‌های خالی برای اولین بار توسط شما در مجلس مطرح شد، چه عاملی منجر به ارائه این طرح به مجلس شورای اسلامی شد؟

گرانی سرسام‌آور قیمت مسکن دلیل ارائه طرح مالیات بر خانه خالی یا اصلاح ماده 54 قانون مالیات‌های مستقیم است. در واقع خرید و فروش و اجاره مسکن در داخل کشور به یک معضل جدی تبدیل شده است. بنابراین باید اقدامات زیادی جهت کنترل قیمت مسکن در کشور صورت بگیرد. وقتی علت افزایش قیمت مسکن را بررسی کردیم، متوجه شدیم که بالغ بر 2 میلیون مسکن خالی در کشور وجود دارد و حدود 25 درصد از آمار مربوط به خانه‌های خالی، داخل شهر تهران است. اگر این میزان مسکن به بازار عرضه شود و خالی نماند نه تنها بخش زیادی از نیازهای مسکن در داخل کشور رفع می‌شود بلکه قیمت مسکن هم کنترل می‌شود. لذا این موارد باعث شد که از طریق ایجاد ساز و کاری تلاش کنیم که حتی‌الامکان مسکن خالی و بلااستفاده در کشور باقی نماند. دو برابر استاندارد جهانی خانه خالی در کشور داریم که این رقم در شهر تهران 4 برابر است و با این قانون امیدواریم این آمار معقول شود.

- مجلس یازدهم شعار انقلابی بودن را می دهد آیا انقلابی بودن به معنای انجام اقدامات تند است؟

انقلابی بودن طبق تعریف و معیار رهبر معظم انقلاب اسلامی به معنای منطقی، قاطع، قانونی و  شجاع بودن است. مقام معظم رهبری در رابطه با انقلابی بودن می‌فرمایند: انقلابی گری یعنی عادلانه، خردمندانه، دقیق، دلسوزانه، منصفانه، قاطعانه و بدون رودبایستی عمل کنیم.

استیضاح رئیس جمهور را به مصلحت کشور نمی‌دانم

- طرح استیضاح رئیس جمهور را امضا کردید؟

خیر، طرح استیضاح رئیس‌جمهور را امضاء نکردم بلکه طرح سوال از لو را امضا کردم.

- با توجه تاکید مقام معظم رهبری بر تعامل میان قوا، طرح استیضاح رئیس‌جمهور در مجلس کمرنگ شده است؟

بله، به نظر می‌رسد که این طرح کمرنگ شده است اما این نکته را هم باید در نظر داشت که استیضاح، حق نمایندگان است و انجام استیضاح هم به معنای تندروی نیست. همچنان که مفهوم استیضاح در نفس خود این کلمه نهفته است، به عبارت دیگر استیضاح یعنی توضیح خواستن و لزوما استیضاح رئیس جمهور به معنای برکناری او نیست. ممکن است نمایندگان از پاسخ رئیس‌جمهور قانع شوند کما اینکه در گذشته بسیاری از وزرا استیضاح شدند و مجدداً رأی آوردند. البته بنده در شرایط فعلی استیضاح رئیس جمهور را به مصلحت کشور نمی‌دانم.

خرید و فروش رأی یکی از آسیب‌های انتخابات است

- طی دیداری که با رئیس قوه قضائیه داشتید به بحث خرید و فروش رأی در حوزه‌های انتخابیه اشاره کردید، آیا این اقدام صورت گرفته است و براساس مستنداتی این قضیه را مطرح کردید؟

در انتخابات گذشته خرید و فروش رأی صورت گرفته است. در مجموع یکی از آسیب‌های بعضی از حوزه‌های انتخابیه بحث خرید و فروش رأی بوده است که در مورد آن، مستنداتی هم وجود دارد. البته در این دوره با قاطعیت و هوشیاری دستگاه‌های قضایی، نظامی و امنیتی شاهد کمترین میزان از خرید و فروش رأی بودیم. اما امیدواریم در آینده ساز و کاری ایجاد شود که آمار خرید و فروش رأی، مخصوصاً در حوزه‌های انتخابی با جمعیت کم، به صفر برسد.

طراحِ طرح استیضاح رئیس‌جمهور باید پاسخگو باشد که چرا این کار را انجام داده است؟!/ مجلس شفاف‌ترین نهاد است

- از فراکسیون سیر و عدس تا طرح استیضاح رئیس‌جمهور همگی نشان‌دهنده این  است که در مجلس یازدهم حاشیه بر متن غلبه پیدا کرده است؟

این گفته را قبول ندارم چرا که برای مجلس حاشیه ساختند. متاسفانه رقبای مجلس از بیگانه گرفته تا بعضی‌ها در داخل که رقیب مجلس هستند،  تفکر حاکم بر مجلس یازدهم را برنمی تابند و برهمین اساس برای آن حاشیه هایی ساختند. هر چند استیضاح رئیس جمهور حاشیه نیست اما کسی که این کار را انجام داده، باید خودش پاسخگو باشد که چرا این کار را انجام داده است؟! در مجموع به دلیل نظارت شیشه ای و همگانی که بر روی مجلس صورت می‌گیرد این نهاد دائماً در معرض قضاوت است. مجلس تنها نهادی است که مذاکراتش به طور مستقیم از رادیو پخش می شود و به همین دلیل، شفاف‌ترین نهاد در همه ادوار مجلس است. این شفاف بودن خود به خود تبعاتی دارد.

نوع حرف زدن نمایندگان نباید خارج از ادب و نزاکت باشد

- فضای حاکم بر افکار عمومی جامعه حکایت از نوعی التهاب در جامعه دارد، شنیدن داد و فریاد نمایندگان از رادیو مجلس تا چه اندازه این فضا را ملتهب‌تر می‌کند؟

به این صورت نیست، داد و بیدادها بسیار کم و موردی بوده است. البته داد و بیدادها برای دفاع از حقوق ملت اعم از فرهنگیان، معلمان حق التدریسی، حقوق بازنشسته‌ها و سایر اقشار جامعه است. ما به عنوان نماینده یک نارسایی را می‌بینیم و می‌گوییم فکری به حالش شود، به همین دلیل در نهایت صدای نماینده بلند می‌شود. اما روال عادی مجلس به این صورت است که دستور کار دارد یا مسوولی می‌آید و گزارشی می‌دهد یا طرح و لایحه‌ای در مجلس بررسی می شود و موافقین و مخالفین نظر خود را اعلام می‌کنند. منتها نوع اعلام نظرات و حرف زدن نمایندگان باید به گونه‌ای باشد که در واقع از ادب و نزاکت، خارج نشویم.

طرفدار پاسخگو بودن شبکه‌های اجتماعی به قوانین نظام جمهوری اسلامی هستم

- پیش از این اعلام کرده بودید که طرفدار اینترنت پرسرعت هستید، آیا طرفدار فیلتر اینستاگرام هم هستید؟

طرفدار اینترنت پرسرعت، ارزان و امن هستم. در ارتباط با اینستاگرام و هر شبکه اجتماعی خارجی طرفدار و حامی پاسخگو بودن این شبکه‌ها و ابزارها به قوانین نظام جمهوری اسلامی هستم. همانطور که در بسیاری از کشورها این شبکه‌ها پاسخگوی قانون، دادگاه و مجلس هستند. انتظار داریم که این شبکه‌‌ها پاسخگوی قوانین و مقررات کشور و دستگاه قانونی کشور ما هم باشند.

قربتا الی الله به اعتبارنامه تاجگردون رای منفی دادم

- با توجه به اینکه از مخالفین اعتبارنامه تاجگردون بودید، در قضیه اعتبارنامه وی مسائل جناحی نیز مطرح بوده است؟

مسائل جناحی مطرح نبود چرا که اگر به دلیل اصلاح‌طلبی بود، اصلاح طلب‌تر از تاجگردون هم در مجلس داریم. حداقل بنده که به اعتبارنامه وی رأی مخالف دادم قربتا الی الله این کار را کردم و برای دفاع از حقوق ملت و عمل به وصیت نامه امام راحل رأی مخالف دادم، چراکه هدف ما تشکیل مجلسی منطبق بر قانون و عاری از فساد است.

در شعبه 10 مسائلی در مورد دلخوش مطرح بود

- در خصوص نماینده‌های دیگر مخصوصا دلخوش هم برخی مسائل مطرح بود اما گویا به دلیل اینکه مسائل او شبکه‌ای نبود، اعتبارنامه او تایید شد؟

با بررسی اسناد راجع به او قضاوت صورت گرفته و رای دادند. در مجموع همه این اقدامات در دفاع از حقوق همه مردم ایران انجام می‌شود.

- با توجه به اینکه شما در شعبه ده حضور داشتید، آیا موارد مطرح شده در مورد دلخوش درست بود بود؟

اگر راجع به هر کس دیگری هم اسنادی بود من ندیدم کمااینکه راجع به دیگران هم من سندی ندیدم.

- بنابراین فسادی در مورد دلخوش وجود نداشت؟

درباره دلخوش مسائلی مطرح بود، البته مطمئن نیستم و او هم از خودش دفاع کرد و در نهایت رأی به تایید او، صادر شد.

اهل مذاکره با همه دنیا هستیم

- باتوجه به اینکه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم هستید این سوال مطرح می‌شود که دولت‌های گذشته شعار مذاکره نکردن با آمریکا را دادند و در نهان کار دیگر کردند، آیا مجلس یازدهم که این شعار را می‎دهد در بحث مذاکره با آمریکا جا پای دولت‌های قبل می‌گذارد؟

رژیم صهیونیستی را در دنیا به رسمیت نمی شناسیم اما اهل مذاکره با همه دنیا هستیم و با این کار مشکلی نداریم. در شرایط فعلی مذاکره با آمریکا را به نفع کشور، اقتصاد و مردم نمی دانیم چراکه هر وقت به مذاکره نشستیم، بیشتر ضرر کردیم. لذا در حال حاضر مذاکره با آمریکا را اصلا به مصلحت کشور نمی‌دانم و معتقدم این اقدام هیچ منفعتی برای کشور ندارد.

نمی‌گوییم که مذاکره با اروپا کاملا ممنوع است

- شما از منتقدین برجام هستید، آیا همه انتقادات شما متوجه طرف خودی و داخلی است؟

مقصر اول عالم، آمریکا است، مجرم اول شیطان بزرگ آمریکا است و در این موضوع ما شکی نداریم.

- این مجلس مدام بر طبل مذاکره نکردن با غرب می‌کوبد، آیا سیاست نگاه به شرق را مدنظر دارید؟

خیر، درهای مذاکره با اروپا را نمی‌بندیم و به هیچ‌وجه نمی‌گوییم که مذاکره با اروپا کاملا ممنوع است. اروپا اگر حقوق ما را بدهد خوب است اما به اروپایی‌ها، خوشبین نیستیم و اعتماد نداریم.

تعلیق اجرای پروتکل الحاقی در دستور کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی است

- آیا بحث خروج ایران از NPT در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مطرح شده است؟

خیر. بیشتر بحث تعلیق پروتکل الحاقی مطرح است. به این ترتیب که اگر زیاده‌خواهی‌های غرب و آژانس بیشتر شود و عایدی خاصی هم برای ما نداشته باشد، اجرای پروتکل الحاقی را متوقف می‌کنیم و این برنامه در دستور کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی است.

با تعلیق اجرای پروتکل الحاقی راه نفوذ غرب را می‌بندیم

- نتیجه تعلیق اجرای پروتکل الحاقی چیست؟

در صورت تعلیق اجرای این پروتکل اجازه نمی‌دهیم که بازرسان آژانس انرژی اتمی در هر زمان و مکانی که اراده کردند بیایند از مراکز هسته‌ای ما بازرسی کنند. لذا از این طریق راه نفوذ را بر روی غرب می‌بندیم. در حقیقت پروتکل های الحاقی به آژانس اجازه می دهد که از مکان‌های هسته‌ای بازرسی کند که با تعلیق آن برای آنها محدودیت ایجاد می کنیم.

هنوز با چینی‌ها به هیچ توافق عملیاتی نرسیدیم

- آیا کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی قصد ورود به قضیه قرارداد 25 ساله ایران و چین را دارد؟

بله حتما این کمیسیون به قرارداد ایران و چین ورود پیدا می‌کند. منتها مواردی که در جامعه راجع به این قرارداد گفته می‌شود درست و دقیق نیست به عنوان مثال این صحبت‌ها که کیش را واگذار کردند و غیره کذب محض است. نکته بعدی این است که تا این لحظه توافق بر روی کلیات است. در واقع هنوز با چینی‌ها به هیچ توافق عملیاتی نرسیدیم و درحال مذاکره هستیم که برای تامین منافع ملی، طی 20 یا 25 سال آینده بتوانیم به توافق برسیم. همچنین با توجه به قرارگرفتن در شرایط تحریم این قرارداد می تواند به ما کمک کند.

24 درصد GDP کشور در 24 فاز پالایشگاهی پارس جنوبی تولید می شود

- با عطف به اینکه نماینده دشتستان هستید، اگر در این مورد صحبتی دارید در خدمت شما هستیم.

شهرستان دشتستان یکی از شهرستان‌های استان بوشهر، دارای مردمی نجیب، صبور، مومن، متدین، انقلابی و سخت‌کوش است که بنده افتخار دارم که خادم این مردم و نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم باشم. این شهرستان و در مجموع استان بوشهر علی‌رغم ظرفیت‌های عظیمی که دارد نتوانسته به حق و حقوق خود دست یابد. از استان بوشهر به عنوان پایتخت انرژی یاد می‌کنند.در حقیقت 24 درصد GDP کشور در 24 فاز پالایشگاهی پارس جنوبی تولید می شود، همچنین90 درصد صادرات نفتی کشور را استان بوشهر به خود اختصاص داده است. ظرفیت 7 میلیارد دلاری، یعنی بیش از 40 درصد پتروشیمی کشور در این استان واقع شده است. بزرگترین نیروگاه اتمی فعال کشور در این استان قرار دارد. یکی دیگر از ظرفیت‌های این استان برخورداری از 900 کیلومتر مرز دریایی است. در دشتستان سالانه بالای 400 هزار تن محصولات کشاورزی تولید می شود که 15 درصد ظرفیت کل خرمای کشور در این شهرستان، تولید می شود.

آب در بوشهر جیره‌بندی است

با این عدد و رقم‌ها و با این شاخص‌ها و این ظرفیت‌ها استان بوشهر نباید مشکلی داشته باشد اما مسائل و مشکلات ما در این استان و در دشتستان، بسیار زیاد است، مهم‌ترین  مشکلات این شهرستان بیکاری و دیگری مساله بی آبی است. علی رغم اینکه جوان‌های متخصص و تحصیلکرده داریم اما آمار بیکاری رو به افزایش است. در وضعیت آب هم آب شرب و هم کشاورزی مشکلات فراوانی وجود دارد. به واسطه بی‌توجهی‌هایی که صورت گرفته این مسائل هنوز حل نشده‌اند و امید داریم که بتوانیم با همراهی و  فعالیت دولت و کار جهادی مساله بی‌آبی را در این منطقه حل کنیم. برای مردم ما آب جیره بندی است، زمان های خاصی آب دارند و به این صورت نیست که در شبانه روز، آب داشته باشند. البته راه‌حل‌های فراوانی نظیر مهار روان آب‌ها، استفاده از ظرفیت دریا و آب شیرین کن مثل سد و طرح آبخیزداری برای حل این مسئله وجود دارد. اگر مساله آب در این شهرستان حل شود، حتما بر روی اشتغال و بیکاری هم تاثیر مثبت خواهد گذاشت چراکه اگر کشاورزی رونق بگیرد، اشتغال هم رونق می‌گیرد.

بوشهر در یک قدمی بحران قرار دارد

البته مسائل و مشکلات دیگری مانند اعتبارات پایین شهرستان دشتستان وجود دارد، برخی از مردم که از قبل مشکلات معیشتی داشتند در ایام کرونا فقیرتر شدند. در حال حاضر یکی از جدی‌ترین مسائل و مشکلات استان بوشهر و شهرستان مساله کرونا است، ما در وضعیت قرمز قرار داریم، یک وضعیت خطرناک و یک قدم مانده به بحران. مساله جدی است و از همه مسئولین و به خصوص دولت خواهش می‌کنم که همه توان خود را برای حل مساله کرونا در استان بوشهر و شهرستان دشتستان، به کار بگیرند. در استان بوشهر کمبودهای زیادی اعم از کمبود نیروی انسانی، منابع، تجهیزات داریم که امیدواریم دولت مساله را حل کند. 4

نظر شما