به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا، حجت اله خانزاده گفت: طی این مدت ٢٧۶ فقره پرونده در دادسراها و اداره کل تعزیرات حکومتی بررسی و حکم لازم صادر شده است. خانزاده افزود: عمده کالاهای قاچاق شده از خراسان شمالی به سایر استان ها دام، نهاده های دامی، غله و سوخت است و اقلام مصرفی مانند برخی دارو، لوازم آرایشی، مواد غذایی، دخانیات، لوازم الکتریکی و پوشاک به صورت قاچاق وارد استان شده است.
وی گفت: طبق ضوابط جدید با هدف جلو گیری از قاچاق دام در خراسان شمالی باید تمام دو میلیون راس دام سبک استان پلاک کوبی شوند چرا که در غیر اینصورت امکان حمل و نقل دام و عرضه نهاده های دامی بر ای آنان وجود ندارد.
خانزاده گفت: پیشگیری از قاچاق یک مقوله فرهنگی است که باید جامعه به سطحی از آگاهی برسد که تولید کالای با کیفیت تنها راه از بین رفتن پدیده قاچاق است و این موضوع مستلزم تبلیغات هوشمندانه است.
وی با بیان اینکه اگر ضوابط و مقررات لازم در تولید کالا رعایت نشود حتی در مرحله عرضه محصول، قاچاق محسوب می شود، افزود: اگر سامانه های زیرساختی در مراحل تولید و عرضه کالا ایجاد شود شفافیت های مالی ایجاد و پدیده قاچاق از بین می رود.
خانزاده در بخش پایانی سخنان خود گفت: در استان چون صرافی دارای مجوز راه اندازی نشده است در بحث قاچاق ارز آمار دقیقی وجود ندارد.