به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ در فصل سرما با شیوع آنفلوآنزا و کرونا مواجه هستیم. همین امر باعث بروز تشخیصهای غیرعلمی ابتلا به کرونا شده و نگرانی ها را بیشتر کرده است اما علائم سرماخوردگی، آنفوآنزا و کرونا چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟ چگونه می توان با از خود مراقبتی مانع از ابتلا شد؟
راهکارهای پیشگیری از آنفلوآنزا
مینو محرز، عضو کمیته ملی مبارزه با کرونا درباره چگونگی پیشگیری از آنفلوآنزا در فصل سرما به خبرنگار برنا گفت: راهکارهای پیشگیری از آنفلوآنزا نیز همچون پیشگیری از کووید 19 است.
او افزود: برای مهار این بیماری باید شستوشوی دست، ماسکزدن و رعایت فاصله اجتماعی در اولویت اقدامات قرار بگیرد. در بررسی کشورهایی که فصل سرما را پشت سر گذاشتهاند میزان ابتلا به کرونا و آنفلوآنزا به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی روند کاهشی را به دنبال داشته است.
وجه تمایز بین سرماخوردگی و آنفلوآنزا
او درباره تفاوت بین سرماخوردگی و آنفلوآنزا اظهار کرد: وجه متمایز بین سرماخوردگی و آنفلوآنزا آبریزش بینی است. سرماخوردگی با آبریزش بینی همراه است، اما آنفلوآنزا چنین علامتی ندارد. آنفلوآنزا با علائم کووید 10 همچون تب، سرفههای خشک و ... همراه است. باید دانست رعایت پروتکلهای بهداشتی نه تنها در برابر کرونا و آنفلوآنزا بلکه برای مهار تمامی بیماریهای ویروسی در فصل سرما موثر است.
تهویه هوا در مهار کرونا و آنفلوآنزا موثر است
محرز با اشاره به اینکه اغلب در فصل سرما در و پنجرهها بسته است، گفت: در ادارات حتیالامکان باید پنجرهها را باز نگهداشت، چون تهویه هوا در مهار کرونا و آنفلوآنزا از اهمیت برخوردار است. هرچند زدن ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و شست و شوی دستها کافی است.
بیماریهای شایع فصل سرما و علائم آن
در ادامه مسعود مردانی، عضو کمیته مقابله با کرونا با اشاره به تفاوت این سه بیماری به خبرنگار برنا گفت: سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا از بیماریهای شایع در فصل سرمای امسال محسوب میشوند. باید دانست بیماری سرماخوردگی با آبریزش و گرفتگی بینی و عطسه همراه است. شروع بیماری آنفلوآنزا ناگهانی است. فرد مبتلا به آنفلوآنزا تب 40 درجه را به همراه بدن درد و کوفتگی بدن تجربه میکند.
او افزود: بیماری کرونا با تب 38-39 درجه همراه است. درضمن کرونا با علائم تدریجی همراه است. برای مثال ممکن است این بیماری با اسهال، از بین رفتن حس چشایی، بویایی و با سرفههای خشک همراه باشد. معمولا در میان خانواده یا آشنایان فردی وجود دارد که مبتلا به کرونا شده باشد و فرد می تواند بفهمد که او ممکن است مبتلا باشد.
به گفته این پزشک عفونی هر یک از بیماریها(سرماخوردگی، کرونا، آنفلوآنزا) با علائم متعدد همراه هستند.
کرونا شدت گرفته است
او درباره آخرین وضعیت بیماری کرونا در کشور گفت: تعداد مبتلایان و مرگومیرهای ناشی از کرونا در کشور در حال افزایش است. از سوی دیگر تعداد بیماران در تختهای آی سی یو فراوان است.
مردانی درباره چرایی شدت گرفتن کرونا افزود: طی یک ماهه اخیر بهدلیل افزایش مسافرتهای غیرضرور، شرکت در تجمعات و بازگشایی مدارس آمار مبتلایان به کرونا در کشور دو چندان شده است.
این پزشک عفونی درباره چگونگی مقابله با کرونا و آنفلوآنزا تاکید کرد: باید با رعایت بهداشت فردی و گروهی، فاصلهگذاری اجتماعی و پرهیز از سفرهای غیرضرور، عدم شرکت در مجالس و ... مقابله با کرونا را مدنظر قرار داد.
توزیع واکسن آنفلوآنزا در هفته جاری
همچنین او درباره آخرین اطلاعات نحوه توزیع واکسن آنفلوآنزا تصریح کرد: قرار است در هفته جاری واکسن آنفلوآنزا توزیع شود.
//انتهای پیام: 5