به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ کرونا هر روز بیش از گذشته افراد را تحت تاثیر قرار داده و خانوادهها را داغدار میکند، هنوز در وسایل حمل ونقل عمومی و دیگر اماکن فاصلهگذاری اجتماعی رعایت نمیشود. از سوی دیگر کادر درمان خسته از خدماترسانی به بیماران کرونایی و بسیاری از روسای بیمارستانها از نبود تختهای بیمارستانی در مراکز درمانی گلهمند هستند.
هشدار نسبت به پاییز کرونایی
عباس آقازاده، رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی، درباره وضعیت کرونا و تمهیدات بهداشتی برای مهار این بیماری به خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری برنا گفت: از ابتدای شیوع کرونا بر اساس پیش بینیهای انجام شده مسئولان و کارشناسان سلامت وزارت بهداشت و درمان در خلال چندین نامه به مسئولان امر هشدار دادند که با شیوع فصل پائیز مشکلات متعدد بروز میکند.
او افزود: باید در زمینه فاصلهگذاری اجتماعی اقدامات اساسی انجام داد اما تاکنون این امر چندان جدی گرفته نشده است.
مهار کرونا با فاصلهگذاری اجتماعی
او ادامه داد: در جهان بهویژه در کشورهای پیشرفته شاهد ترویج «ایمنی گله» (وقتی ویروس نتواند میزبان جدیدی بیابد، انتشار آن در بین جمعیت افزایش مییابد.) در برابر رعایت فاصلهگذاری اجتماعی هستیم. برای مثال در اظهارات ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس، نخست وزیر ایتالیا و ... شاهد ترویج «ایمنی گله» هستیم. در حالی که ویژگیهای ویروس کرونا شامل مقتضیات دیگر نیز میشود.
آقازاده با بیان اینکه این طرز فکر که باید عده قابل توجهی از مردم جهان به کرونا مبتلا میشوند تا افراد مصون باشند، نادرست است، اظهار کرد: باید با فاصلهگذاری اجتماعی و کاستن روابط اجتماعی و حذف روابط غیرضرور همچون عدم برگزاری سمینارها، همایش، جشنها و ... از میزان اجتماعات کاسته شود.
رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: کرونا یک بیماری تنفسی است و از طریق ارتباطات افراد با یکدیگر منتقل میشود، طبیعتا با قطع ارتباطات ویروس نیز ریشهکن میشود.
موظف به رعایت قرنطینه هستیم
او تاکید کرد: در فروردین امسال بهدلیل توجه به پروتکلهای بهداشتی میزان مسافرتها کاهش یافت. در کشورهای دنیا نیز قرنطینه انجام میشود و ما هم در وضعیت کنونی موظف به رعایت قرنطینه هستیم. برای مثال کشور چین بهدلیل توجه به قرنطینه توانسته کرونا را مهار کند. در کشور ما هم در فروردین بهدلیل توجه به نکات بهداشتی اقدامات مناسب برای مهار کرونا انجام شده است.
نقش رسانهها در مهار کرونا
آقازاده افزود: در اردیبهشت امسال بهدلیل برگزاری مراسمهای متعدد در کشور، شاهد افزایش مرگومیرها ناشی از کرونا بودیم. باید رسانهها فرهنگ توجه به پروتکلهای بهداشتی را در بین مردم توسعه دهند.
عدم توانایی در تامین معیشت مردم
او تصریح کرد: یکی از عللی که نتوانسته ایران فاصلهگذاری اجتماعی را به شکل مناسب طی کند عدم توانایی در تامین معیشت مردم تهیدست بود.
رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: هماکنون مردم کشور ما دچار اضطرار و معیشت اقتصادی هستند. باید به این امر تاکید کرد که تحریمهای حداکثری و ظالمانه بر علیه کشور باعث شده تا درآمدهای ناشی از نفت کشور کاهش پیدا کند و در نتیجه تامین منابع مالی کشور به شدت دچار تنگنا شود.
آقازاده تاکید کرد: از یک سو عوامل خارجی در بروز و تشدید کرونا موثر است. از سوی دیگر باید به این امر توجه داشت که درباره مدیریت اقتصادی چه اقداماتی انجام شده است.
به گفته او اگر مسیرهای منتهی به گیلان و مازندران کنترل شود، طبیعتا آمار مبتلایان به کرونا کاهش مییابد. باید دانست اغلب افراد که به مسافرت میروند نمیدانند برای چه به شمال کشور رفته و این نوع مسافرت فقط جنبه روانی دارد، چون بهدنبال اقامت در شرایط جدید میگردند.
تجهیز سوله برای کروناییها نیاز نیست، فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود
رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه رفتارهای اجتماعی باعث افزایش تعداد مبتلایان به کرونا و مراجعان به بخشهای ویژه میشود، گفت: به جای اینکه این سولهها و ورزشگاهها را به تختهای بیمارستانی تجهیز کرده و مردم را به سمت سولههای بحران و هدایت بیمارستانهای صحرایی باید در زمینه فاصلهگذاری اجتماعی اقدامات موثر انجام شود.
جلوی بیمارسازی گرفته شود
او تصریح کرد: در شرایط کنونی بجای تجهیزات سولههای بحران باید جلوی بیمارسازیها گرفته شود. باید به نکات پیشگیری توجه کرد. نباید با کمتوجهی به نکات بهداشتی بیماری تولید کرد.
برخی از اصناف تعطیل شوند
رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: این روزها اجرای صحیح فاصلهگذاری اجتماعی و تاکید به رعایت بهداشت عمومی و تعطیلی بسیاری از ادارات، آرایشگاهها، کافهها و دیگر اماکنی که در وضعیت کنونی ضروری نیستند الزامی است. برای مثال اگر هماکنون نمایشگاههای اتومبیل، آرایشگاههای مردانه و زنانه و قهوه خانهها بسته شوند اتفاقی نمیافتد.
انتقال بیماران به سوله آخر خط است
آقازاده بیان کرد: خواباندن بیمار در سوله آخر خط معالجه بیماران کرونایی است و باید به این قضیه نیز در شرایط بحرانی توجه شود.
او درباره استفاده از ظرفیت سولههای بحران و دیگر مراکز پیش بینی شده برای درمان بیماران کرونایی گفت: سولهها، ورزشگاهها و ... را میتوان به عنوان نقاهتگاه استفاده کرد، چون در این اماکن نمیتوان ICU دایر کرد.
رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی افزود: بنابراین باید به فکر مراکز جایگزین در بخش درمان و نقاهتگاهها باشیم اما باید درباره فعالیت بسیاری از پیشهها اقدامات اساسی انجام شود.
آقازاده گفت: در مقیاس جهانی باید با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، ساخت واکسن، تولید داروی ضد ویروس تلاش شود تا این ویروس سرکوب شود. نباید اجازه داد تا این ویروس افراد جامعه را تحت تاثیر قرار دهد.
راهها را ببندید و کرونا را منتقل نکنید
این مقام مسئول تصریح کرد: باید ستاد ملی مبارزه با کرونا دستور بستن راههای منتهی به شمال کشور را صادر کند تا حلقه ادامه و گسترش کرونا قطع شود تا این اتفاق نیافتد مابقی حرفهای بیپایه است. این اقدام از ساختن و تجهیز سوله با ارزشتر است.
//انتهای پیام: 5