به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ در هفته بهداشت روان به سر میبریم. این در حالی است که طی سالهای اخیر بر اساس مطالعات انجام شده نرخ سلامت روان کاهش یافته و افراد با استرس، اضطراب و تنشهای روانی متعدد مواجه هستند.
رویا نوری، روان درمانگر، به خبرنگار اجتماعی برنا درباره کم و کیف ارتقای سلامت روان و تکنیکهای آن گفت: بر اساس گزارشات سازمان بهداشت جهانی، سلامت بهداشتی، سلامت روانی، سلامت اجتماعی، سلامت معنوی و ... در گروی یکدیگر هستند.
او افزود: با بررسی هرم مازلو پایینترین نیاز بشری تامین معاش و در مرحله بعدی تامین امکانات رفاهی و در دیگر مراحل به نیازهای معنایی خود توجه میکند. بشر جسم است و به نیازهای جسمی نیاز دارد.
این روان درمانگر تاکید کرد: نرخ سلامت روان سالهاست در جامعه ما روبه کاهش است. همیشه چندین تحقیق درباره وضعیت سلامت روان در کشور انجام شده، اما این تحقیقات در آرشیوها نگهداری شده و کاربردی نیست.
به گفته او روز به روز ناامنی اجتماعی و روانی افراد در جهان افزایش پیدا میکند. کرونا مرگومیرهای متعدد را در ماههای اخیر رقم زده است. هم اکنون شاهد نارساییهای اقتصادی در جهان هستیم.
نوری افزود: کشورهایی که در جهان از نظام اقتصادی و نظام سلامت مناسبی برخوردارند میتوانند از کرونا عبور کنند.
این روان درمانگر گفت: مردم در شرایط کرونایی باید به تکنیکهای فردی پناه آورند. باید از مردم خواست که سکوت فکری داشته و با ارتباط با خدا آرام بگیرند. همچنین افراد با دوستان و آشنایان از طریق مجازی ارتباط داشته باشند.
نوری افزود: باید از اخبار منفی و شایعاتی که در شبکههای اجتماعی متداول است پرهیز شود، چون این اخبار افراد را بیمارتر کرده و کاهش امیدواری در بین افراد را به دنبال دارد.
به گفته او فرد باید مسئولیت اجتماعی داشته باشد و با زدن ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی سلامت جسمانیشان را تضمین کنند.
این پزشک تصریح کرد: باید سبک زندگی افراد در جامعه تغییر کنند. انسان تنها موجودی است که میتواند پاسخهای دگرگون به زندگی بدهند و انسان باید تابآور باشد، در غیر این صورت محکوم به شکست است. باید با تکنیکهایی همچون ارتباط با خالق یکتا و طبیعت بتوان مشکلات موجود را کاهش داد.
//انتهای پیام: 4