به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ از خواص دانه ها و مغزهای موجود در آجیل بسیار گفته ایم و شنیده ایم. در این بخش در ادامه مطالب قبلی قصد داریم روش نگهداری آجیل برای جلوگیری از سرطان زا شدن این مغزها و نکات مهمی در رابطه با آجیل درمانی برایتان بگوییم.
از دیدگاه طب سنتی، مصرف آجیل، مغز ها و دانه های روغنی در شرایطی به مردم توصیه می شود که آجیل ها از کیفیت خوبی برخوردار باشند و به طور کلی شرایط زیر را داشته باشند.آجیل هایی که دارای پوست سخت هستند مانند فندق، پسته و بادام، بهتر است این پوست سخت را حفظ کنید تا خواص این مغز ها حفظ شود.
بهترین روش برای نگهداری از آجیل مغز شده، آن است که آن را درون فریزر نگهداری کنید تا از رشد قارچ آفلاتوکسین بر سطح دانه ها و مغزها پیشگیری شود. مصرف این قارچ سرطان زاست و خانواده ها باید دقت زیادی در این زمینه داشته باشند.آجیل خام بهترین انتخاب برای خرید مهمانی های شب عید است، چراکه چربی ها و برخی مواد مغذی موجود در آجیل مانند ویتامین های A و E محلول در چربی به وسیله بودادن یا افزایش نمک از دست می رود.برای شناسایی آجیل خوب و با کیفیت راه هایی وجود دارد که ساده ترین و کاربردی ترین آن بررسی رنگ، بو و ظاهر آجیل است. مغز آجیل باید سفید یا به رنگ طبیعی خود باشد و بوی کهنگی ندهد . از مخلوط کردن آجیل با ماءالشعیر و نوشابه های مختلف پرهیز کنید. نوشیدن این خوراکی ها موجب ابتلا به نفخ و دل درد می شود.
در آجیل درمان شور بهتر است یا یا شیرین؟
افراد متناسب با ذائقه ای که دارند سراغ طعم ها و مزه های مختلف می روند. بسیاری از مردم ترجیح می دهند در روزهای نوروز آجیل شور بخورند و برخی آجیل شیرین یا خام را برای پذیرایی از مهمانانشان استفاده می کنند.
از دیدگاه درمانگران طب سنتی افرادی که مصرف آجیل خام و شیرین را انتخاب می کنند، ممکن است با ضعف هاضمه و اختلال در هضم و جذب مواجه شوند، درحالی که مصرف آجیل های شور برای کسانی که معده ضعیف دارند و هاضمه آنها دچار مشکل است، مناسب تر است.
اگرچه همه باید توجه داشته باشند که در هر شرایط نباید از سقف مجاز خوردن آجیل و مغزها، یعنی 10 عدد در روز، تجاوز کنند، در غیر این صورت با عوارض و اختلال در عملکرد معده مواجه می شوند.
آجیل درمانی برای مزاج گرم
از آنجا که پسته دارای طبع و مزاجی گرم و خشک است، بنابراین مصرف آن در افرادی که دارای مزاج گرم هستند باید با پرهیزهایی همراه باشد، چراکه زیاده روی در مصرف آن موجب برهم خوردن تعادل بدن شده و عوارضی را برای فرد به همراه دارد. بهترین نسخه برای افرادی که مزاج گرم دارند این است که 10 عدد مغز پسته خام را با آب انار میل کنند و در این میان انتخاب آب انار ترش در مقایسه با آب انار شیرین ارجح است. از طرفی افرادی که به دلیل گرمی مزاج دچار کهیر و حساسیت های پوستی می شوند نیز بهتر است پسته را با برگه زردآلو بخورند تا از ابتلا به حساسیت های پوستی پیشگیری کنند. به گفته درمانگران طب سنتی افراد مبتلا به بواسیر می توانند با نشستن در جوشانده پوست سخت و سفید رنگ پسته به درمان بواسیر و تسکین دردهای آن کمک کنند.
آجیل درمانی برای حل مشکل بی خوابی کودک
اگر گوارش ضعیف دارید، پیشنهاد می کنیم در ایام عید به جای مصرف مغز بادام، شیربادام بخورید. برای تهیه شیربادام که هر کس با هر سن و مزاجی می تواند از آن استفاده کند، کافی است 50 گرم بادام را با مقدار کمی شکر آسیاب کنید سپس یک لیتر آب به آن اضافه کنید تا شیر بادام آماده شود. استفاده از شیربادام نه تنها برای نوزادان مجاز است بلکه می تواند جایگزین مناسبی برای شیرمادر باشد. نوزاد با نوشیدن چند قاشق از این شیر قبل از خواب علاوه بر آنکه می تواند خوابی آرام و عمیق را تجربه کند، از دل دردهای ناشی از خوردن شیر مادر نیز به دور می ماند، ضمن اینکه نوشیدن شیربادام در مردان موجب افزایش میزان باروری هم می شود و در صورتی که به این مخلوط یک قاشق عسل نیز اضافه شود موجب درمان سرفه و خشکی سینه و بهبود دردهای ناشی از ابتلا به سنگ کیسه صفرا می شود.
آجیل درمانی برای بیماران قلبی
بادام زمینی اگرچه پروتئین زیادی دارد و موجب درمان و تسکین درد معده، سرفه های خشک و تقویت مغز می شود اما مصرف آن باید با ملاحظات زیادی همراه باشد. خانواده ها باید هنگام خرید آجیل به تازگی بادام زمینی توجه زیادی داشته باشند چراکه بادام زمینیدر میان مغزهای روغنی بیشترین احتمال جذب آفلاتوکسین ها دارد و احتمال بیماری زا بودن آن بسیار زیاد است، بنابراین هنگام خرید بادام زمینی به براق بودن مغز و بوی آن توجه کنید و توجه داشته باشید که بادام زمینی به دلیل داشتن چربی اشباع شده که موجب افزایش کلسترول خون می شود، مصرف آن در افراد مبتلا به فشار خون و بیماران قلبی باید با پرهیز همراه باشد.
آجیل درمانی برای بیماران دیابتی
به گفته درمانگران طب سنتی، مغز فندق به این دلیل که نشاسته کمی دارد بهترین نوع آجیل برای افراد مبتلا به دیابت است. این دانه روغنی به دلیل داشتن فسفر موجب تقویت مغز شده و عملکرد آن را به ویژه برای دانش آموزان و دانشجویان بالا می برد، در صورتی که فردی به افت فشار خون مبتلا باشد، می تواند با خوردن 10 عدد مغز فندق برای بهبود وضعیت خود اقدام کند. در برخی متون طب سنتی به این نکته اشاره شده که ترکیب فندق بوداده با انیسون می تواند به عنوان بهترین دارو برای درمان سوزش ادرار و افزایش میزان باروری در مردان مورد استفاده قرار گیرد .
تسکین درد معده و ریفلاکس با آجیل درمانی
درمانگران طب سنتی و دیگر شیوه های طبیعی درمان بر این باورند که مصرف روزانه 2 عدد گردو می تواند تاثیر زیادی در تسکین و درمان ریفلاکس معده داشته باشد. به گفته این درمانگران مصرف بیش از اندازه گردو عوارض جانبی زیادی به همراه دارد که از میان آنها می توان به ترک لب، زخم شدن دهان و خارش و قرمزی پوست اشاره کرد، بنابراین درمانگران به مردم توصیه می کنند با برنامه ریزی و مدیریت در طول ایام نوروز و دیگر روزهای سال به خوردن حداکثر 2 عدد گردو در طول روز اکتفا کنند و به این ترتیب از خواص درمانی آن برای درمان سنگ کلیه، درمان بیماری های ریوی و تنفسی و پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا بهره ببرند.