به گزارش برنا، در حوزه بهرهگیری ایمن کودکان و نوجوانان از فضای مجازی، مجموعه انارستان که از شش سال پیش ایده یک زیستبوم دوستدار کودک و نوجوان در فضای مجازی را پیادهسازی کرده است، پیشگام ارائه سیمکارتهای دانشآموزی است از همین رو از مهرماه امسال شمار کاربران سیمکارت انارستان به 3 میلیون مشترک رسیده است درباره این سیمکارت و زیست بوم انارستان گفتگویی با جعفر زیاری مدیر پروژه سیمکارت انارستان داشتهایم:
سیمکارت انارستان درگاه ورود به زیستبوم انارستان
جعفر زیاری مدیر پروژه سیمکارت انارستان در گفتگو با خبرنگار برنا، سیمکارت کودک و نوجوان را یکی از محصولات راهبردی انارستان معرفی کرد و گفت: زیست بوم انارستان، مجموعهای از محصولات و خدمات، از سیمکارت انارستان، تبلت کودک و نوجوان نارتب و بخش تحلیل، تولید و عرضه محتوای کودک و نوجوان را در بر میگیرد با این هدف که هم دغدغههای تربیتی والدین ایرانی را تامین کند و هم نیازهای آموزشی، ارتباطی و سرگرمی کودک و نوجوان ایرانی را پاسخ بدهد.
تفاوت سیمکارت انارستان با سیمکارتهای دیگر
وی به تبیین ویژگیهای سیمکارت انارستان پرداخت و تصریح کرد: سیمکارت انارستان تمام امکانات مکالمه، پیامک و اینترنت پُرسرعت نسل چهار و نیم سیمکارتهای همراه اول را دارد اما افزون بر اینها چون این سیمکارت ویژه کودکان و نوجوانان ۶ تا ۱۸ ساله است، اینترنت آن دوستدار کودک و بر پایه فهرست سپید است یعنی کودک و نوجوان تنها امکان دسترسی به فهرست سایتهای گزینش شدهی مناسب کودکان و نوجوانان را دارد مثلا کاربر امکان دسترسی به اینستاگرام را ندارد، چون اگرچه اینستاگرام در ایران مجاز است اما برای کودکان و نوجوانان مناسب نیست.
فهرست سایتهای مجاز پیوسته بروز رسانی میشود
زیاری در پاسخ به این پرسش که «فرایند بروز رسانی فهرست سپید سیمکارت انارستان چگونه است؟» اظهار داشت: بروزرسانی فهرست سپید (وایت لیست) سیمکارت انارستان از طریق رصد کارشناسان بهصورت دورهای انجام میشود و قوانین آن بر اساس قوانین سیستمهای مشابه در سراسر دنیا است. سیستم مانیتورینگ سیمکارت انارستان نشانیهایی که کاربران سیمکارت قصد مراجعه به آنها را داشتهاند، چه در فهرست سپید باشند چه نباشند، همگی را ثبت میکند و گزارشی از ذائقه و رتبهبندی در خواست کاربران میدهد. کارشناسان این درخواستها را بر پایهی اولویت بررسی میکنند و بدین ترتیب سایتهایی که برای کاربر کودک و نوجوان مناسب باشد، به فهرست سپید افزوده میشوند.
وی افزود: در این زمینه، طبق برنامه قصد داریم برای بروز رسانی فهرست سپید از هوشمصنوعی و نرمافزارهایی بهره بگیریم که روزانه بهطور خودکار پایگاههای اینترنتی را مورد بررسی قرار بدهند، تصاویر و کلمات نامناسب را جستجو کنند و از فهرست سپید حذف کنند.
محدود کردن صرف اشتباه است، باید محتوای مناسب کودک هم تامین بشود!
مدیر پروژه سیمکارت انارستان با بیان اینکه «ما اگر دسترسی کاربران کودک و نوجوان را به محیطهای نامناسب محدود کردهایم، برای تامین محتوای مناسب جذاب هم اقدام کردهایم» تصریح کرد: ما در انارستان بخش تحلیل و تولید محتوای ویژه کودک و نوجوان داریم. استدیوی «شاهغول» در زمینه ساخت بازی دیجیتال، استدیو تولید پویانمایی در کنار سامانه تحلیل محتوای «چیخوبه» به دنبال تأمین و دستهبندی محتوای مفید، جذاب و ایمن برای آموزش، پرورش و سرگرمی کودکان و نوجوان هستند. سامانه رایگان چیخوبه که در یازدهمین جشنواره رسانههای دیجیتال در موضوع خانواده و سبک زندگی رتبه نخست را بهدست آورد و برنده نشان سرآمد است هماکنون مرجع تحلیل و ردهبندی سنی پویانماییهای شبکهی کودک صدا و سیما است.
زیاری ابراز داشت: در زمینهی محتوا انارستان خود تجمیعکننده محتوا است، بنابراین جدای از تولید و دستهبندی محتوا، تلاش میکنیم از ظرفیت تمام تولیدکنندگان محتوای کودک و نوجوان بهره بگیریم. این رویکرد هم تنوع سبد مصرف کاربران را تامین میکند و هم به سود ارائهدهندگان محتوا است که به بازار چند میلیونی سیمکارتهای انارستان دسترسی پیدا میکنند. که خدمات خود را ارزانتر و در یک بازار بزرگتر بفروشند.
وی افزود: با سرویسها، بازیها و محتوای جذاب ویژه کودکان و نوجوانان، اینترنت امن سیمکارت انارستان برای کودکان و نوجوان جذاب هم میشود.
این سیمکارت تا چه اندازه خیال پدران و مادران را راحت میکند؟
مدیر پروژه سیمکارت انارستان بر ضرورت همگام شدن با تحولات روز دنیا تاکید کرد و گفت: بر پایه نگاه مرسوم نباید سیمکارت، تلفنهمراه و تبلت به مدرسه راه پیدا کند، ولی اکنون مدرسه به گوشی و سیمکارت وارد شده است، مانند دگرگونیهای گریزناپذیری که هر کدام از دستاوردهای فناوری نوین پدید آورده و در مواجهه با آنها منفعل بودهایم.
وی افزود: نگرانیهای والدین در زمینهی استفاده مدیریت نشده کودکان از اینترنت به جا است، از جمله دسترسی دانشآموزان به اینترنت باز و فضای بزرگسالان که آسیبهای تربیتی و اجتماعی مختلفی را در پی دارد، اما با مدیریت دسترسی از طریق اینترنت دوستدار کودک و بهرهمندی از اکوسیستم امن و اینترنت پاک انارستان این نگرانی برطرف میشود. نگرانی دیگر بحث هزینههای مصرف اینترنت برای برخی از خانوادهها است که خوشبختانه شبکه شاد که بسیاری از مدارسدولتی از آن استفاده میکنند با تمهیداتی که اندیشیده شده رایگان شده و ترافیک سایر سرویسها تا 50 درصد ارزانتر از ترافیک بزرگسال است.
انارستان و روز جهانی اینترنت پاک
زیاری در ادامه چالش ایمنی داشتن در اینترنت را یک دغدغه جهانی عنوان کرد و در این باره به تبیین روز جهانی اینترنت پاک پرداخت و گفت: روز اینترنت امنتر (SID- Safer Internet Day) هر سال در دومین روز از دومین هفته از دومین ماه سال میلادی برگزار میشود. در سال ۲۰۰۴ کمیسیون اروپا به عنوان نخستین گام از پروژه «حاشیههای امن» اتحادیه اروپا با هدف بالابردن آگاهی عمومی در زمینه چالشهای اینترنت و نگرانیهای خانوادهها درباره آسیبهای ناشی از حضور فرزندان در فضای مجازی، این روز را تعیین و نامگذاری کرد.
وی افزود: روز اینترنت امنتر که در ایران با نام روز اینترنت پاک شناخته میشود، اکنون تقریباً در 170 کشور جهان جشن گرفته میشود و انارستان نماینده رسمی روز اینترنت امنتر در ایران است و در همین راستا سه سال پیاپی مراسم این روز را برگزار کردهایم اما امسال به دلیل پاندومی کرونا این مراسم بهصورت مجازی برگزار میشود، از همین رو چهارمین مراسم روز اینترنت پاک در ایران روز دوشنبه 20 بهمن ساعت 18 به صورت زنده از طریق صفحه اینستاگرام انارستان پخش میشود، مخاطبان ما والدین و معلمان هستند و کودکان و نوجوانان هم میتوانند در کنار والدین به تماشای این برنامه بنشینند.
زیاری در ادامه گفت: هر سال یک موضوع متفاوت برای برگزاری این رویداد انتخاب میشود. سالهای پیشتر موضوعاتی مانند قلدری آنلاین، شبکههای اجتماعی، عرضه اطلاعات و تصاویر شخصی آنلاین، مطرح شد. شعار امسال مثل دو سال گذشته «همهبا هم برای اینترنت بهتر است Together for a better internet» است.
سیمکارت انارستان رایگان است، کلاه سرتان نرود!
مدیر پروژه سیمکارت انارستان درباره شیوهی تهیه این سیمکارت به خبرنگار برنا گفت: تمامی دفاتر همراه اول در سراسر کشور سیمکارت انارستان را بهصورت رایگان به والدین ارائه میدهند، برای فعالسازی آن کافی است پدر یا مادر شناسنامه خود و کارتملی فرزند را همراه داشته باشند. با پیامک کردن 220 به 30006860 والدین گام به گام برای دریافت سیمکارت انارستان راهنمایی میشوند.
وی افزود: سیمکارت کودک و نوجوان انارستان با پیش شمارههای 09908 و 09944 و 09945 و 09932 و 09933 عرضه شده است و کد دستوری فعالسازی بستههای دیتا و مکالمه آن #66*100* است. این سیمکارت یک بستهخوشآمد با حجم 100 دقیقه مکالمه درون شبکه، 100 پیامک و 3 گیگابایت اینترنت پر سرعت نسل 4.5 هم دارد.
زیاری ادامه داد: کد فعالسازی بستههای دیتا و مکالمه انارستان و همچنین بستههای مناسبتی و تشویقی #66*100* است و در سایت انارستان افزون بر درج امکانات و بستههای تشویقی سیمکارت انارستان، دیگر محصولات و سرویسهای زیست بوم انارستان هم معرفی شدهاند.
منتظر پیدایش یک اپراتور کودک و نوجوان باشید
مدیر پروژه سیمکارت انارستان در پایان دربارهی برنامه توسعه سیمکارت انارستان ابراز داشت: مشخصا درباره سیمکارت، چهار محور فعالیت داریم. بازاریابی و جذب، فنی و شبکه، شارژ و محتوا. در چشم انداز آینده ما تلاش میکنیم به یک اپراتور کودک و نوجوان با تمامی زیر ساختهای نرمافزاری، سختافزاری و محتوایی مربوط به آن تبدیل بشویم.