به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ نمایش «لحد» به قلم میلاد اردوباری و بر اساس طرحی از نمایشنامه «جنگل آسفالت» نوشته شده است. این اثر که به تهیهکنندگی داوود زارع گاریزی و کارگردانی حسین حیدریپور است تا 3مردادماه در تالار حافظ روی صحنه میرود.
آذین رئوف، بازیگر «لحد» درباره این اثر گفت: من در این تئاتر یک شخصیت واحد را به نمایش نمیگذارم. در اصل ایفاگر نقش دختر خانواده، جوانیهای مادر و یک زن تلاشگر جوان هستم.
او ادامه داد: تجاوز موضوعی است که در این نمایش به آن پرداخته میشود. تاثیری که این موضوع بر زیست قربانیان میگذارد یکی از دغدغههای مهم زندگی من است؛ در حقیقت این دردمندی زنانه و انسانی دلیلی شد که در این کار نقش آفرینی کنم.
این هنرمند گفت: شاید در ظاهر این شخصیتها یک روال خطی و ساده را طی میکنند اما در اصل این افراد با سرنوشت تلخی که پشت سرگذاشتهاند اینبار ناظر بر صحنهی آخر و در تلاش برای رهایی از فاجعهای هستند که قرار است «مازیار» قربانی آن شود.
رئوف با اشاره به روایت زندگی بابک خرمدین و خواهر کشته شدهی او گفت: ماجرای کشتهشدن خواهر بابک خرمدین از نظر من بسیار دردناکتر از قتل خود او است، قطعا او شرایط سختتری را سپری کرده است. اینکه یک دختر توسط پدرومادر خود به قتل رسیده و سالها هیچکس از او خبری نداشته است؛ آدم را دلگیر میکند.
این بازیگر دربارهی مواجه اولیهاش با نقش گفت: از آنجا که نسبت به سایر اعضای گروه دیرتر به پروژه اضافه شده بودم، سعی کردم تا در روند تمرین به زوایای مختلف نقش پی ببرم. در ابتدا از خودم راضی نبودم اما الان به نظرم آنچه دلم میخواست در مورد نقش اتفاق بیفتد، رقم خورده است. میزان تاثیرگذاری نقش در خودم و در تماشاگر برایم قابل اهمیت است.
او با بیان اینکه زنان این نمایش روایتگر قربانیان بیشماری هستند، توضیح داد: دغدغهی من این بود که از یک رنج همگانی حرف بزنم و امیدوارم در این مسیر موفق عمل کرده باشم. هر یک از زنان در هر کجای جهان از دردهایی رنج میبرند که تلاش کردم تا این رنج گسترده را عمومیتر به نمایش بگذارم.
رئوف با اشاره به کاراکتر مادر مازیار در نمایش «لحد» گفت: با وجود اینکه مادر این شخصیت در قتل او دخیل و سهیم است اما او هم قربانی شرایط است.
آذین رئوف در پایان گفت: نمایش «لحد» بارمعنایی خود را به مخاطب در بستری بین رئال و سوررئال ارائه میکند. این تئاتر تلخ اما حقیقی است و ما نباید از اخبار حقیقی و اشکال مختلف آسیبهای اجتماعی فرار کنیم. تلخی بخش بزرگی از زندگی است که باید با آن مواجه شویم.
خبرنگار: الناز برکاتی
آخرین اخبار هنرهای نمایشی:
«آخرین سهشنبه سال» پُر از حرف است
آخرین آمار فروش نمایشها در تئاتر شهر
نمایش «بئاتریچه ها» روایتی است از زنان گذشته تا امروز
انتهای پیام/