به گزارش برنا؛ در پی تلف شدن یک راس ببر بنگال در باغ وحش ارم اما و اگرهای زیادی در خصوص جزئیات این حادثه مطرح شد که مسئولین در خصوص آن موضع گیری کرده اما آنچه که در این میان اهمیت دارد به علت عدم رعایت اقدامات تامینی یک گونه با ارزش جانوری کشور در این حادثه از بین رفت که خسارتی جبران ناپذیر است.
علی دقیقیان، مدیرعامل مجموعه ارم سبز در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری برنا گفت: حادثه تلف شدن یک ببر در باغ وحش ارم در شیفت شب تاریخ 9 آذر رقم خورد. در این حادثه ببر نر به ببر سفید بنگال با از بین بردن حفاظ های میانی حمله می کند و در یک نزاع چند دقیقه ای موجب جراحت شدید ببر بنگال می شود.
او افزود: بعد از چند دقیقه محافظ گربه سانان که در حال گشت زنی در محوطه باغ وحش بوده است متوجه این نزاع می شود و با ابزاری که در اختیار داشته است این دو ببر را از یکدیگر جدا می کند و در همان لحظه عملیات درمانی بر روی ببر ماده آغاز می شود. بلافاصله مراتب به سازمان های محیط زیست و دامپزشکی اطلاع داده می شود و درمان نیز با جدیت در دستور کار قرار می گیرد.
مدیرعامل مجموعه ارم سبز خاطرنشان کرد: برای نگهداری حیوانات در باغ وحش ارم دو فضا تعبیه شده است. نخست فضایی است که شهروندان می توانند در آن محل ها از آن ها بازدید کنند که کاملا ایمن است. فضای دیگر محلی است که مخصوص استراحت حیوانات است. در این محل معمولا گونه هایی که از یک نوع هستند با حفاظ های کمتری از یکدیگر جدا می شوند و معمولا این حیوانات پس از خوردن وعده غذایی به آن محل ها برده می شوند تا استراحت کنند. به همین علت در حال حاضر علت این حمله مشخص نیست و کارگروهی در این زمینه در حال تحقیق است.
دقیقیان در خصوص استحکام حفاظ ها افزود: باغ وحش ارم قدمتی 29 ساله دارد و تا به امروز شاهد چنین اتفاقی در آن نبوده ایم. این حادثه برای ما خوشایند نیست و تمام تجهیزات ایمنی مورد بازبینی قرار خواهد گرفت. به دنبال این هستیم تا علت اصلی این اتفاق را جویا شویم. زاد و ولد و مرگ و میر یک بخش لاینفک از حیات وحش است. ما در باغ وحش ارم 108 گونه جانوری داریم که تعداد آن ها به 500 عدد می رسد.
او تاکید کرد: فلسفه باغ وحش در وهله اول حفظ گونه جانوری و در مرحله بعد نمایش آن ها برای شهروندان است. در همین راستا آن چه که به نظر می رسد این است که باید یک توازنی ایجاد شود و تعداد آن ها را کاهش دهیم زیرا این گونه های جانوری زاد و ولد نیز دارند. با هماهنگی محیط زیست آن دسته از گونه های جانوری قابل رهاسازی باشد، این اتفاق برای آن ها در مناطق حفاظت شده خواهد افتاد و یا با مراکز دیگر تبادل می شوند.
مدیرعامل مجموعه ارم سبز در پایان گفت: ببری که در این حادثه تلف شده به علت اختلالات ژنتیکی قادر به جفت گیری نبوده است و شایعات در این خصوص که بالاجبار برای جفت گیری در کنار یکدیگر قرار گرفته اند، صحت ندارد.
//انتهای پیام: 5