به گزارش برنا؛ سیامک سمیعی، مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: ما تنها کشور دنیا هستیم که در شرایط تحریمها توانستهایم آزمایشگاههای تشخیص کووید ۱۹ را تجهیز کنیم و روز به روز بر تعداد آزمایشها اضافه کنیم.
او افزود: استفاده از وسایل تشخیص سریع آنتی ژن کووید ۱۹، یکی دیگر از راهبردهای ماست که این تستها پس از ارزیابی و تأیید، در مراکز سیار و ثابت آزمایشگاهی مورد استفاده قرار میگیرد.
سمیعی تصریح کرد: تحریمها باعث شده نتوانیم کیتهای تشخیص سریع خارجی را وارد کنیم بنابراین تمرکز ما بر روی کیتهای تولید داخل است که مورد ارزیابی قرار گرفتهاند.
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت در ادامه گفت: برای ارزیابی کیفیت کیتهای تولید داخل آنها را با کیتهای خارجی مقایسه میکنیم و ۵۰۰ هزار کیت تشخیص سریع تولید داخل را هفته گذشته در سطح کشور توزیع کردیم که البته هدف ما آزمایش این کیتها بود.
او افزود: متأسفانه یک شرکت خارجی ترجیح داد به خاطر فروش بیشتر کیتهای تشخیص سریع به آمریکا، به ما کیت ندهد.
سمیعی بیان کرد: شرکت کرهای مدعی شده به خاطر اینکه ۳۰ میلیون کیت تشخیص سریع به آمریکا میفروشد، نمیتواند معامله خودش را به خاطر ۳ میلیون کیت که ایران درخواست کرده بود، فسخ کند.
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت گفت: تست پی سی آر از حساسیت بالاتری نسبت به کیت رپید برخوردار است و ملاک ما برای تستهای تشخیص سریع، این است که باید در موارد مثبت تست، ۸۰ درصد و موارد منفی، حداقل ۹۷ درصد با تستهای پی سی آر انطباق داشته باشد.
او افزود: برای تست کرونا در بخش خصوصی، ۳۰۱ هزار تومان و بخش دولتی ۲۴۰ هزار تومان تعرفه تعیین شده و از ۱۷ آذر ۹۹ نیز ابلاغ شده است لذا، مردم در صورت مشاهده هر گونه تخلف، موارد را به ۱۹۰ اطلاع بدهند.
سمیعی با اشاره به راه اندازی سامانهای به منظور جمع آوری اطلاعات آزمایشگاههای بخش خصوصی اظهار کرد: انتظار میرود که دادههای آزمایشگاههای بخش خصوصی، به نحوی که لازم است، جمع آوری شود.
//انتهای پیام: 5