به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، آقا رضا فتوحی امروز چهارشنبه 25 اسفند ماه 1400 در حاشیه بازدید از بازارچه های مرزی خوزستان اظهار کرد: راه اندازی و توسعه بازارچه های مرزی تاثیر به سزایی در ارتقای سطح معیشتی ساکنین این مناطق، حفظ ترکیب جمعیتی، جلوگیری از پدیده قاچاق، تامین امنیت پایدار، توسعه متوازن و جلوگیری از مهاجرت ساکنین مناطق مرزی به کلان شهرها و بروز پدیده حاشیه نشینی داشته است و دولت ها همواره با نگاه ویژه ای به این مناطق سعی در برآورده کردن منافع ساکنین آن ها دارند.
او گفت: در همین راستا طی سالی که مزین به نام تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها است و با عنایت به رویکرد مثبت دولت سیزدهم نسبت به ارتقای معیشت مرزنشینان و تاکید رییس جمهور بر گسترش روابط تجاری، به منظور توسعه فعالیت های اقتصادی با کشور همسایه عراق، احیای مجدد بازارچه های مرزی را در دستورکار خود قرار دادیم که از جمله آن ها، بازارچه مرزی اروند کنار است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استاندار خوزستان در خصوص موقعیت جغرافیایی بازارچه مرزی اروند کنار، توضیح داد: این بازارچه، در شهرستان آبادان و در پنج کیلومتری جنوب غربی بندر اروند کنار واقع شده که فاصله این بندر تا بندر فاو در کشور عراق ۶۵۰ متر است. موقعیت ویژه جغرافیایی بندر، قرار گرفتن در ابتدای اروند رود، منشعب از خلیج فارس و ضلع مقابل جزیره فاو موجب شده تا بازارچه مرزی این بندر حوزه اقتصادی گسترده، موثر و کم هزینه ای برای انتقال کالا داشته باشد، که متاسفانه از سال ۱۳۹۴ تا کنون تعطیل بوده است.
فتوحی افزود: در تاریخ 26 شهریور ماه سال جاری، ماموریت راه اندازی مجدد بازارچه ی مرزی اروند کنار، به این معاونت سپرده شد و پس از پیگیری ها و جلسه های متعدد با حضور کلیه دستگاه های مرتبط که در محل معاونت هماهنگی امور اقتصادی و همچنین در محل بازارچه انجام شد، همه مدیران مکلف به پیگیری و اعلام نتایج اقدام های انجام شده برای راه اندازی بازارچه مرزی اروند کنار شدند.
مقام عالی امور اقتصادی استانداری خوزستان ادامه داد: اخذ موافقت کمیسیون ماده ۱۲ مبادلات مرزی به منظور صدور مجوز فعالیت مجدد بازارچه مرزی اروند کنار در سامانه های گمرک، صدور حکم مدیر بازارچه مرزی اروند کنار توسط گمرک کشور، ایجاد امکان فعالیت بازارچه مرزی اروندکنار با ظرفیت های کارت بازرگانی و کارت مرزنشینی و ارایه خدمات کارت پیله وری از طریق کارت مرزنشینی، اختصاص سهمیه ارزی به میزان دو میلیون دلار به بازارچه مرزی اروندکنار، معرفی نماینده گمرک و سازمان صنعت، معدن و تجارت در امور بازارچه از جمله اقدام های انجام شده در این خصوص است.
او با بیان اینکه بازارچه مرزی اروندکنار از تاریخ 23 اسفند ماه 1400 پس از ۶ سال وقفه از سرگرفته شد، اضافه کرد: اولین محموله صادراتی ماهی های دریایی و پرورشی، به میزان ۱۰ تن و ارزش ۳۵۰۰۰ دلار به مقصد کشور کویت از به منظور حمایت از تولید و صادرات آبزیان این استان، از این بازارچه صادر شد.
فتوحی توضیح داد: معاونت هماهنگی امور اقتصادی این استانداری به تبعیت از سیاست های دولت در راستای رفع محرومیت از مناطق مرزی کشور، با عنایت به نرخ بالای بیکاری و محرومیت های گسترده ساکنین این مناطق، همواره توجه به ارتقای معیشت مرزنشینان و رونق اقتصادی آن ها را با استفاده از ظرفیت های بالقوه موجود این استان همچون وجود پایانه های مرزی چذابه و شلمچه، بنادر آبادان، خرمشهر، چوئبده، امام(ره) و… در دستور کار خود قرار داده و اهتمام ویژه ای به افزایش صادرات غیرنفتی استان دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استاندار خوزستان در پایان افزود: امیدواریم با حمایت های مجموعه هیات دولت شاهد رشد و پیشرفت روزافزون مناطق مرزی کشور باشیم./انتهای پیام