به گزارش برنا؛ مرد در ازدواج مجدد اعم از عقد دائم یا موقت، باید شرایط قانونی را رعایت کند و اگر این شرایط رعایت نشود، زن میتواند با توجه به موارد ضمن عقد، اقدام قانونی انجام دهد.
به منظور جلوگیری از سوء استفاده برخی مرد و محدود کردن چندزنی و حمایت از زن، برای نخستین بار قانون حمایت از خانواده اجازه دادگاه را در خصوص ازدواج مجدد لازم دانست و در ماده 14 این قانون آمده است: «هرگاه مرد بخواهد با داشتن زن، همسر دیگری اختیار کند باید از دادگاه تحصیل اجازه کند. دادگاه زمانی اجازه ازدواج مجدد را به زوج خواهد داد که با انجام اقدامات ضروری و در صورت امکان تحقیق از زن فعلی، توانایی مالی مرد و قدرت او را به اجرای عدالت احراز کند.
همچنین قانونگذار در جهت تضمین اجرای ماده مذکور، ضمانت اجرایی مطابق با ماده 5 قانون ازدواج در نظر گرفته است که میگوید: «هرگاه مردی بدون تحصیل اجازه از دادگاه اقدام به ازدواج مجدد کند به مجازات شش ماه تا دو سال حبستأدیبی محکوم میشود.»
زوجه در صورت اثبات ازدواج مجدد همسرش میتواند از دادگاه تقاضای طلاق کند، البته باید توجه داشت که اگر ازدواج مجدد مرد ناشی از امتناع زوجه در ایفای وظایف زناشویی باشد، این اقدام از مصادیق شروط ضمن عقد و ایجاد حق تقاضای طلاق نیست.
//انتهای پیام: 3