به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا، سعید رسولی معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت راه آهن در مراسم رونمایی از چرخ منوبلوک و سیستم ترمز پنوماتیک واگن های باری و انعقاد اولین قراردادهای تجاری در این زمینه که به صورت آنلاین پخش شد، گفت: سه شنبه های ریلی با پیشنهاد صورت گرفته و به زودی به سه شنبه های ریلی خاورمیانه تبدیل می شود که نقطه عطفی در فعالیت هایی است که ریشه در تاریخ راه آهن داشته و زحمت بسیاری برای آن کشیده شده است. تلاش می کنیم با استفاده حداکثری از تلاش های صورت گرفته، قدم های بلندی برای آن برداریم.
وی تاکید کرد: در مجموعه خانواده راه آهن علاقه به خودکفایی وجود داشته اما به دلایل مختلف در برخی موضوعات - که اتفاقا برخی هم مثل همین دو قطعه رونمایی شده، قطعات ضروری بود - زمینگیر واردات بودیم. با تشدید تحریم ها در شرایطی قرار گرفتیم که پول داشتیم اما برای تامین قطعات با مشکل روبرو بودیم. با تلاش جمعی که صورت گرفته نقش اصلی را شرکت های حمل و نقل ریلی و شرکت های تولیدکننده داشتند. ما به عنوان شرکت راه آهن تنها فضا را فراهم کردیم تا از تولید داخل حمایت شود که این با همکاری وزارت صمت بوده است. مجموعه اقداماتی که فکر می کردیم موجب پایداری این مساله می شود هم انجام شده است. از جمله سامانه رونق و جهش تولید که برای اولین بار رونمایی شده است. تمام قطعات ساخت داخل در حوزه ریلی در این سامانه قابل مشاهده است.
رسولی گفت: یک بخش مربوط به قطعات تولیدشده در داخل و بخش دیگر قطعاتی است که وارداتی است. 4 هزار و 600 قطعه داخلی در این سامانه ثبت شده که هر وقت نیازی به تامین آن باشد می توانند در این سامانه پیدا کنند. از روز نهایی شدن سامانه تا الان، 10 مورد را پیدا کردیم که مشابه آن وارد شده بود و تعهد گرفتیم که دیگر از ساخت داخل استفاده شود.
در تولید واگن باری 100 درصد خودکفا شدیم
وی ادامه داد: اسم این برنامه را جشن خودکفایی تولید واگن باری با آغاز بهره برداری از چرخ و ترمز ملی گذاشتیم. تا روز گذشته در این سامانه سیستم چرخ و ترمز از جمله قطعات وارداتی بود و از روز گذشته که عملیات تست انجام و مجوز صادر شد، این دو قطعه منتقل به بخش تولید داخل شد. الان در تولید واگن باری به خودکفایی 100 درصدی رسیدیم. ما هدفگذاری در خودکفایی 100 درصدی داریم. البته رسیدن به آن فقط اراده و خواست ندارد. در برخی موارد تولید یک قطعه ممکن است صرفه اقتصادی نداشته باشد و تلاش کردیم این مساله را هم حل کنیم.
رسولی گفت: این سامانه قابل جستجو و در اختیار است. در کنار آن و برای محکم شدن این مساله، نمایشگاه دائمی جهاد خودکفایی ریلی را هم راه اندازی کردیم که امروز به صورت زنده قابل مشاهده است. در مجموع و در قدم اول، قرارداد خرید 500 عدد چرخ و 500 عدد سیستم ترمز آغاز و واردات این دو قطعه ممنوع می شود. در واقع از امروز چرخ ملی روی ریل میلی به حرکت در می آید. خواهش می کنیم از این شرکت ها حمایت های لازم صورت گیرد. در حال حاضر قیمت پیشنهاد شده با قیمت تمام شده وارداتی نزدیک است اما امیدواریم قیمت در آینده رقابتی شود تا در منطقه هم بتوانیم بازار ایجاد کنیم. در حیطه ترمز هم همینطور است. باید به تولیدکنندگان کمک کنیم که در این شرایط با تعهد پای تولید ایستاده اند.
رونمایی از سامانه جهش تولید در صنعت ریلی
به گزارش برنا، در پایان صحبت های مدیرعامل راه آهن، سامانه رونق و جهش تولید در صنعت ریلی با حضور محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، علی اکبر ترکان عضو هیات مدیره شستا و برخی دیگر از مسئولان دولتی از جمله مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی رونمایی شد.