رئیس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد

اضطراب و ناامنی در صدر مشکلات سالمندان/ آغاز غربالگری سراسری سلامت روان

|
۱۴۰۵/۰۲/۳۰
|
۱۲:۴۰:۱۳
| کد خبر: ۲۳۴۳۹۹۳
اضطراب و ناامنی در صدر مشکلات سالمندان/ آغاز غربالگری سراسری سلامت روان
برنا - گروه اجتماعی؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به پیامد‌های گسترده جنگ بر سلامت روان جامعه، گفت: بررسی وضعیت ۲۵۰۰ سالمند نشان داده است که اضطراب، ترس، استرس و افسردگی مهم‌ترین مشکلات این قشر در دوران جنگ و پساجنگ بوده و حتی بیش از مسائل اقتصادی بر زندگی آنان اثر گذاشته است.

به گزارش خبرگزاری برنا، سیدجواد حسینی روز چهارشنبه در آیین رونمایی سامانه سنجش ملی سلامت روان گفت: تجربه جنگ تنها به دوران درگیری محدود نمی‌شود و تبعات روانشناختی آن در سال‌های بعد نیز ادامه پیدا می‌کند. به گفته او، این آسیب‌ها می‌تواند ساختار روانی افراد را تحت تأثیر قرار داده و روند درمان را دشوارتر و پرهزینه‌تر کند.

حسینی با اشاره به نتایج دو پیمایش ملی انجام‌شده پس از جنگ، اظهار کرد: بررسی وضعیت ۲۵۰۰ سالمند نشان داده است که اضطراب، ترس، استرس و افسردگی مهم‌ترین مشکلات این قشر در دوران جنگ و پساجنگ بوده و حتی بیش از مسائل اقتصادی بر زندگی آنان اثر گذاشته است.

به گفته رئیس سازمان بهزیستی، حدود ۷۰ درصد سالمندان افزایش اضطراب را تجربه کرده‌اند و نزدیک به نیمی از آنان با اختلال خواب روبه‌رو شده‌اند. همچنین ۸۷ درصد افراد مورد بررسی، کاهش احساس امنیت در محل زندگی خود را گزارش کرده‌اند.

وی افزود: میزان اضطراب در دهک‌های متوسط جامعه بیشتر بوده، اما احساس ناامنی و افت کیفیت خواب در دهک‌های پایین اقتصادی شدت بیشتری داشته است.

حسینی در ادامه به نتایج پژوهش دیگری درباره جامعه هدف بهزیستی شامل معلولان، زنان سرپرست خانوار، کودکان تحت حمایت و افراد دارای اعتیاد اشاره کرد و گفت: بر اساس این بررسی، حدود ۷۰ درصد افراد افزایش اضطراب را تجربه کرده‌اند و زنان سرپرست خانوار بیشترین آسیب روانی را متحمل شده‌اند.

وی همچنین از کاهش احساس امنیت در نیمی از جامعه هدف این سازمان خبر داد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد که طرح «سنجش ملی سلامت روان» برای افراد بالای ۱۸ سال به‌صورت سراسری اجرا می‌شود. در این طرح، لینک پرسشنامه از طریق پیامک برای شهروندان ارسال خواهد شد تا نشانه‌های روانی ناشی از جنگ مورد ارزیابی قرار گیرد.

به گفته وی، پس از تکمیل مرحله اولیه، افراد در صورت نیاز وارد مرحله تخصصی‌تر ارزیابی می‌شوند و سپس از طریق نظام ارجاع به مراکز مرتبط از جمله وزارت بهداشت، آموزش و پرورش، وزارت علوم، بنیاد شهید و کمیته امداد معرفی خواهند شد.

حسینی تأکید کرد: خدمات مشاوره و ارجاع در قالب «یاری‌برگ» به‌صورت رایگان ارائه می‌شود و امسال سه هزار مرکز مشاوره در این طرح مشارکت خواهند داشت.

 

جلوگیری از انتقال تروما به نسل‌های بعد

در ادامه این مراسم همچنین، ابراهیم غفاری، سرپرست دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی، گفت: مداخله زودهنگام روانشناختی می‌تواند مانع انتقال آسیب‌های ناشی از جنگ به نسل‌های آینده شود.

وی افزود: شناسایی، غربالگری، ارجاع و کاهش اختلالات پس از سانحه از مهم‌ترین اهداف اجرای این طرح ملی است و در پرسشنامه‌های جدید، موضوعاتی مانند اختلال خواب و مشکلات جسمانی نیز مورد توجه قرار گرفته است.

انتهای پیام/

نظر شما
captcha
پیشنهاد سردبیر