تولید دارو با تخم کدو حلوایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

|
۱۴۰۲/۰۹/۱۴
|
۲۰:۲۰:۰۱
| کد خبر: ۲۰۲۷۹۶۱
تولید دارو با تخم کدو حلوایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
یک شرکت دانش‌بنیان به کمک تخم کدو حلوایی داروی جدیدی بدون عوارض جانبی برای تقویت سیستم ایمنی بدن تولید کرد.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ یک شرکت دانش بنیان دارویی برپایه اسکوالن موجود در تخم کدو حلایی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها به خصوص کووید 19 تولید کرده است. در همین راستا خبرنگار علمی و فناوری خبرگزاری برنا؛ در ابتدا با محمود ابراهیمی، استاد قلب دانشگاه پزشکی مشهد به گفتگوی اختصاصی پرداخته است.

محمود ابراهیمی، در ابتدا از چرایی و پیشینه به کارگیری تخم کدو حلوایی برای تولید این دارو گفت: تولید این دارو زمانی آغاز شد که با اختلالات ایمنی جدی در بیماران قبلی روبه‌رو شدیم و سلول‌های دفاعی آن‌ها رو به افول بود و هیچ درمان اساسی وجود نداشت.

وی افزود: پس از پیگیری‌های متعدد به درمانی موثری از ترکیب ارده کنجد و عسل رسیدیم که این درمان پس از مدتی ارتقا پیدا کرد.

ابراهیمی در پاسخ به این سؤال که اسکوالن فقط برای درمان بیماری‌های خاص است یا خیر، گفت: ماده اسکوالن در داخل بدن انسان قرار دارد و جزئی از متابولیت‌های داخلی بدن به حساب می‌آید، به این صورت که بدن در چرخه سوخت و ساز ماده‌ای به نام اسکوالن (اسکوالن یک مایع لغزنده است که به طور طبیعی در گیاهان، حیوانات و حتی سبوم انسان وجود دارد و نقش کلیدی در روان‌سازی و محافظت از پوست انسان در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش دارد). تولید می‌کند.

وی در ادامه افزود: این ماده در فرایند‌های پیشرفته‌تر به کلسترول تبدیل می‌شود بنابراین ما با یک ماده داخلی سروکار داریم که تاثیرات زیادی مثل خاصیت آنتی اکسیدانی و ترمیمی دارد اما یکی از موثرترین کاربردهای آن، کاهش شدت کووید 19 در زمان اوج شیوع ویروس کرونا بود و بیماران را خیلی زود به شرایط عادی برگرداند.

استاد قلب دانشگاه پزشکی مشهد در ادامه گفت: این دارو برخلاف برخی از داروها، تداخل دارویی ندارد اما در حال حاضر وارد بازار نشده است با این حال مراحل بالینی آن انجام شده است و همانطور که ذکر شد در زمان ویروس کرونا از آن در بیمارستان‌ها استفاده می‌شد. 

ابراهیمی افزود: موارد استفاده از این دارو به 2 صورت است اما در ابتدا فقط به صورت تزریقی بود که پس از مدتی برای دسترسی و استفاده راحت به صورت قطره‌های زیر زبانی تولید شد.

تولید دارویی برپایه اسکوالن موجود در تخم کدو حلوایی

در ادامه گفتگو با نفیسه فرهادیان، یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد جهت توضیحات تکمیلی پرداخته شد: 

وی در ابتدا گفت: اسکوالن ماده‌ای است که در داخل بدن انسان تولید می‌شود اما علاوه برآن می‌توان این ماده را پس از انجام برخی از فرایندها، در تخم کدو حلوایی استخراج کرد که منجر به تولید این محصول دارویی شد.

فرهادیان در ادامه افزود: اسکوالن در محصولات وارداتی که منشا حیوانی دارند از کبد کوسه تولید می‌شود اما برای جلوگیری از کشتار حیوانات ما از تخم کدو حلوایی استفاده کردیم که جایگزین مناسبی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، در پایان از مدت زمانی که تولید این دارو نیاز دارد گفت: در صورتی که همه مواد اولیه مورد نیاز در دسترس باشد تولید آن به یک نصف روز نیاز دارد، مراحل به این صورت است که در ابتدا روغن تخم کدو حلوایی گرفته می‌شود، سپس آزمایش‌ها و فرایندهای لازم روی آن انجام می‌شود تا بتوان ماده اسکوالن را از آن استخراج کرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پیشنهاد سردبیر
رایتل
قیمت و خرید طلای آب شده
بانک صادرات
بلیط هواپیما
دندونت
رایتل
قیمت و خرید طلای آب شده
بانک صادرات
بلیط هواپیما
دندونت
رایتل
قیمت و خرید طلای آب شده
بانک صادرات
بلیط هواپیما
دندونت